1995*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1995_chuck_berry.jpg [1] => ./images/1995_hargrove.jpg [2] => ./images/1995_sinisalmi_king.jpg [3] => ./images/1995_ted_kainulainen.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1995.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1995

Koko jokiranta hallussa
Pori Jazz oli vihdoin täydellisesti vallannut joen molemmat rannat. Veteen kuvastuivat esiintymispaikkojen nimet Cotton Club, Verve Jazz Club, Riverside Jazz Circus, Columbia Jazz House. Mukana oli myös Knitting Factory, newyorkilaisen jazzklubin etäispääte, kokeilevalle musiikille omistettu areena.

Jazzkatu oli paisumassa giganttisiin mittasuhteisiin. Kadun varrella tarjosi tuotteitaan tai palvelujaan 120 yrittäjää eri puolilta Eurooppaa. Näistä kolmannes oli ruoka-alalta, ja palan painiketta tarjottiin 14 ravintolateltassa. Kadun varrelle pystytettiin 200 vuokravessaa. Yleisilmeen parantamiseksi basaarikujan kaikki myyntiteltat olivat samanvärisiä.

Pori Jazz pääsi taas museoon. 30-vuotisnäyttelyn olivat Satakunnan Museon kanssa koonneet perustajajäsenet Risto Ennekari ja Kari Sarpila. Avajaistilaisuudessa taiteellinen johtaja Kangas toisti lehdistölle ennenkin sanomansa, että näistä Porin festivaaleista voitaisiin sana jazz muuten jättää pois, mutta kun se on sopiva nelikirjaiminen sana niin se on pidetty mukana.

Juhlan alkaessa lippuja oli myyty ennakkoon 40 000 kpl eli enemmän kuin koskaan. Torstain konserttiin (James Brown ja Wilson Pickett) myytiin etukäteen yli 13 000 lippua, ja bluespappa B.B.King oli hänkin saanut yli 5 000 kuulijaa varmistamaan tulonsa edeltäkäsin. Tiedossa oli yleisöennätys; entinen oli vuodelta 1992, jolloin Ringo Starr vauhditti kokonaismyynnin 54 000 lippuun.

© Copyright Pori Jazz