1995*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1995_chuck_berry.jpg [1] => ./images/1995_hargrove.jpg [2] => ./images/1995_sinisalmi_king.jpg [3] => ./images/1995_ted_kainulainen.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1995.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1995

Sponsorikylä lähiluotoon
Pori Jazz oli koko 90-luvun alun taloudellisesti vaikeiden vuosien ajan pysynyt sponsorien suosiossa. Vaikka yritysmaailma supisti huomattavasti tukeaan sekä urheilulle että kulttuurille, Pori Jazzin sponsoritulot kasvoivat kymmenkertaisiksi vuosina 1990-95. Ne olivat nyt lähes 4,5 Mmk.

Porissa oli päästy tilanteeseen, jossa urheilun ja kulttuurin ei välttämättä tarvinnut kilpailla keskenään tukirahoista: Hartwall, SAS ja Sampo esimerkiksi sponsoroivat jazzia kesällä ja Porin Ässiä talvikaudella. Myös FC Jazz sai oman osansa.

Sponsorien vieraita varten VIP-alue rakennettiin nyt viereiseen luotoon, kauemmas estradista ja juhlakentästä. Alueelle nousi kuusi isoa, Saksasta varta vasten tuotettua telttaa kestitystä ja yhdessäoloa varten. Tämän Backstage Villagen sisäänpääsykortit olivat haluttua tavaraa. Firmavieraat pysyivät pääosin omassa kylässään, mutta konserttialueella nähtiin runsaasti isukilta VIP-kaulalapun lainannutta nuorisoa.

Ilta-Sanomien Aikuisia ihmisiä -palstalla Jyrki Lehtola esitti kesän Pori-kysymyksen: "Nyt kun kaikki Paula Koivuniemestä Lauri Ihalaiseen pääsivät näyttäytymään Rolling Stonesien konsertissa, tarvitseeko heidän enää raahautua Poriin?"(I-S 1.7.95).

© Copyright Pori Jazz