1994*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1994_bela_fleck.jpg [1] => ./images/1994_perko_pyysalo.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1994.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1994

Näillekö arktista vuoristotukea?Pori Jazz 94:n puhutuin vieras, EU:n komission puheenjohtaja Jacques Delors oli Porissa tapahtumien keskipiste. Tämän herran ympärillä kannatti hääriä, julkisuus voi tarttua!

Saapumisiltanaan torstaina Delors esitelmöi ensin Porin teatterissa teollisuuden huippujohtajille ja ammattijärjestöjen napamiehille otsikolla "Sosiaalinen ulottuvuus ja työmarkkinoiden rooli". Sen jälkeen hän tapasi presidentti Martti Ahtisaaren kaupungintalon pihassa, josta herrat kävelivät jazzkadun halki jokirantaan ja kävivät keskustelunsa Kokemäenjoella risteilevässä moottoriveneessä.

Delors ei halunnut lähteä ohjelmansa mukaisesti Pohjanmaalle vielä illalla, vaan meni presidentti Ahtisaaren kanssa kuuntelemaan Perko Pyysalo Poppoota ja Tommy Flanaganin trioa Cafe Jazzissa. Lehdistö sai Delorsilta ihastelevia lausuntoja nuorista suomalaismuusikoista.

Perjantaina Delors käväisi Kokkolassa pääministeri Esko Ahon maisemissa osallistumassa Chydenius-talousseminaariin, mutta palasi lauantaiksi Poriin, ensin kaupungin järjestämälle vastaanotolle ja sieltä jälleen jazzin pariin. Delorsille oli järjestetty myös keskustelutilaisuus suomalaisten kulttuurivaikuttajien kanssa.

Lienee Delors ihmetellen katsellut arktista vuoristotukea hakeneen Suomen näkymiä helteisillä Satakunnan ja Pohjanmaan lakeuksilla.

© Copyright Pori Jazz