1994*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1994_bela_fleck.jpg [1] => ./images/1994_perko_pyysalo.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1994.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1994

Kankaan kaksoisrooli puretaan
Pori Jazz ry:n tilintarkastajat laativat lokakuun alussa välitilintarkastuksesta muistion, jonka ensimmäisessä kohdassa kiinnitettiin huomiota henkilöongelmaan.

Jyrki Kangas oli ollut jazzyhdistyksen puheenjohtajana syksystä 1989 asti. Kun Harri Kainulainen tuli syksyllä 1990 toimitusjohtajaksi, Kangas siirtyi taiteelliseksi johtajaksi.
Tilintarkastajat huomauttivat puheenjohtajan olevan merkittävässä kustannusvastuussa hoitaessaan taiteellisen johtajan tehtäviä. Heidän mukaansa tämä kaksoisrooli synnytti vaikean jääviysongelman ja hankalan ristiriitatilanteen budjetista päätettäessä. Tilintarkastajat pitivät tärkeänä, että edellä mainittu tilanne saadaan puretuksi.

Kankaan kaksoisrooli oli myös toisessa mielessä epätavallinen. Taloudellisen tervehdyttämisen ensisijaiseksi tehtäväkseen saaneen toimitusjohtaja Kainulaisen alaisena oli taiteellinen johtaja ja samalla yhdistyksen puheenjohtaja Kangas, yhtaikaa esimies ja alainen.

Roolien ja vastuusuhteiden selventäminen katsottiin yhdistyksessä välttämättömäksi, vaikka se Kainulaisen mielestä ei merkittävä ongelma ollutkaan, Kankaalla ja hänellä kun oli kummallakin omat, toisiaan täydentävät vahvuudet.

Marras-joulukuun vaihteessa 1993 pidetyssä Pori Jazz 66 ry:n vuosikokouksessa muutaman vuoden ajan vallinnut poikkeustilanne korjattiin, ja jazzyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Porin teatterin toimitusjohtaja Hannu Hakala.

© Copyright Pori Jazz