1993*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1993_breckerit.jpg [1] => ./images/1993_lovano_scofield.jpg [2] => ./images/1993_marsalis.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1993.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1993

Jazz - hyvä slogaani
Pori Jazz 93 osoitti, että järjestäjät olivat tarkoittaneet täyttä totta, kun he pari vuotta aikaisemmin julkistivat suunnitelmansa muuttaa jazzfestivaali yleiseksi musiikki- ja kesätapahtumaksi.
Termiä "kattava läpileikkaus rytmimusiikin huipulta" käytettiin ahkerasti.

Toimitusjohtaja Kainulainen totesi, että "jazzlegendat ovat kuolleet. Nyt kassamagneetit on haettava muualta, Ne voivat olla vaikka Beatles-rumpali Ringo Starr tai huikeita määriä klassista musiikkia myynyt Nigel Kennedy" (Kainuun Sanomat 19.7.93).

Taiteellinen johtaja Kangas sanoi tv-haastattelussa (11.7.93): "Jazzfestivaali olisi nykyään mahdoton. Me tarjoamme musiikkitapahtuman, joka sisältää jazzia, rokkia, klassista musiikkia, salsaa, rappia ja kaikkea muuta. Olemme kuitenkin säilyttäneet Pori Jazz -nimen, koska se on hyvä slogaani."

Porilaiset lanseerasivat Pori Jazz 93:n päätösinfossa määritelmän "jazz ei ole pelkästään musiikkia, jazz on elämäntapa".

Nuorempi toimittajapolvi piti uudenlaista massatapahtumaa onnistuneena ja monipuolista ohjelmistoa toimivana.

Myytyjen lippujen yhteismäärä nousi uuteen ennätyslukemaan, noin 50 000 kappaleeseen, näistä Kirjurinluodon neljässä konsertissa yli 30 000. Ennätyksellistä oli myös, että yli puolet eli 27 000 lippua myytiin jo ennakolta.

© Copyright Pori Jazz