1993*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1993_breckerit.jpg [1] => ./images/1993_lovano_scofield.jpg [2] => ./images/1993_marsalis.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1993.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1993

Vibrafonimaaottelu Hutherson - PyysaloErilaisia musiikin lajeja yhdistelevä ja kaikkia rajoja rikkova amerikkalainen Kronos-jousikvartetti esiintyi teatterissa perjantai-iltapäivällä.

Perjantain ulkoilmakonsertin aloitti Dr. Michael White's New Orleans Band kertaamalla jazzin juuria. Seuraava osuus oli jazzia kevyempää: entinen olympiatason kolmiloikkaaja (maailman toiseksi paras tulos vuonna 1980), nyttemmin lyömäsoitintaiteilija Vinx (De'Jon Parrette) ja hänen kaikkia mahdollisia perkussioita soittava Barking Feet-bändinsä esittivät leppoisan kesäpäivän rytmimusiikkia.

Kun Manhattan Transferin molemmat sisäkonsertit oli nopeasti myyty loppuun, yhtye oli suostuteltu ylimääräiseen esiintymiseen Kirjurinluodon estradilla. Tällä kerralla ohjelmistoon oli tohdittu ottaa selvästi jazzpainotteisempaa musiikkia. Kahden vuoden takainen sadekeikka mutayleisöineen vaihtui nyt auvoisaksi auringonpaisteeksi, ja 6 500 hengen yleisö oli taas haltioissaan.

Muut osuudet olivat McCoy Tynerin trion ja suomalaiskaksikko Severi Pyysalo - Jukka Perkon odotettu yhteisesitys sekä Stockholm Jazz Orchestran finaali. McCoy Tyner kutsui lavalle Severin kanssa Bobby Hutchersonin, ja yleisö sai mitä odottikin, tiukkaa vibrafonikisaa. Tukholmalaiset pääsivät lavalle vasta klo 22, jolloin yleisö oli jo kaupungin puolella iltapaikkoihin kärkkymässä.

Toinen Mustan Jatsin Yö oli taas päällekkäin Pori Jazzin ulkoilmakonsertin ja yökonserttien kanssa. Kulttuuritoimisto järjesti kauppatorille ohjelmaa, Porin harmonikkakerhoa, balalaikkaorkesteria, akrobatiaryhmää ja posetiivaria. Että tämmöinen Mustan Jatsin Yö.

© Copyright Pori Jazz