1993*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1993_breckerit.jpg [1] => ./images/1993_lovano_scofield.jpg [2] => ./images/1993_marsalis.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1993.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1993

Pori Jazz ei seuraa trendejä vaan luo niitä
Ohjelmistoa kaupattiin teemoilla: torstaina kitaraa, perjantaina bebopia ja mainstreamia, lauantaina fuusiota ja sunnuntaina jazzsalaattia. Myös kokeileva musiikki oli mukana, nyt vain Ultraksi lyhennettynä ja Nuorisokeskuksesta Porin teatterin tiloihin siirrettynä.

Toimitusjohtaja Kainulainen tiivisti Pori Jazzin jo aiemmin esiintuodun perusidean: "Pori Jazz ei seuraa trendejä, vaan pyrimme luomaan niitä" (SK 18.4.93).

Laman alhovuosi 1993 vaikutti suomalaisten kesäfestivaalien myyntiin. Etenkin yritykset jättivät ostamatta lippuja asiakkailleen ja muille sidosryhmilleen, vaikka useimmat juhlat olivat alentaneet lippujensa hintaa myynnin piristämiseksi. Pori Jazz poikkesi yleisestä kuvasta: kesäkuun alussa oli myyty jo puolet arvioidusta kokonaislippumäärästä.

© Copyright Pori Jazz