1991*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1991_gloria_gaynor.jpg [1] => ./images/1991_sarpila.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1991.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1991

Rytmimusiikkikimara
Lauantain ulkoilmakonserttiin oli panostettu viimeisen päälle. Kun muut Kirjurinluodon soitot oli pyritty teemoittamaan, nyt oli vuorossa sekoitus rytmimusiikin eri sektoreilta.

Viileän ja sateisen konsertin alku klo 14 tarjosi shokkihoitoa yönuupahtaneelle 7 000 hengen yleisölle. Ornette Colemanin Prime Time -yhtye revitti tunnin ajan modernia jazzia tuutin täydeltä.

Jukka Tolonen, Christian Sievert ja Gilberto Moreira tarjosivat päälle rauhoittavaa melodista musiikkia, ja yleisö palkitsi trion valtavilla suosionosoituksilla. Sade alkoi Tolosen sateelta sointuvan musiikin jälkeen.

Harmaantunut brittibluespappa John Mayall ja hänen Bluesbreakers-yhtyeensä tavoitti oman kannattajakuntansa, ja sitten seurasi tiukkaa jazzia, pianisti Don Grolnickin kvintetti solisteinaan trumpetisti Randy Brecker ja tenoristi Joe Henderson. Pitkän konsertin päätti lähinnä discojazziksi luonnehdittavalla musiikilla fuusioyhtye Tower of Power.

Lauantai oli myös Ultra Music Meetingin viimeinen päivä. Loppukonsertissa esiintyivät basisti Charlie Hadenin jo 20 vuotta toiminut Liberation Orchestra, Freddie Redd Connection Band, ranskalaisen klarinetisti Louis Sclavisin kvartetti, Veslefrekk Trio ja Edward Vesalan Sound & Fury.

© Copyright Pori Jazz