1991*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1991_gloria_gaynor.jpg [1] => ./images/1991_sarpila.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1991.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1991

Vuoden lähtökohtia
Vuoden julisteen toteutti belgialainen Ewer Meulen, ja sen pohjalta tehtiin sovellutuksia painotuotteisiin ja tekstiileihin.

Pori Jazz ja Asko Oy olivat tammikuussa päässeet sopimukseen, jolla varmistettiin että Cotton Club on jazzkäytössä ainakin vuosina 1991 ja 1992.

Pori Jazz 91 käynnistyi virallisesti lauantaina 13.7. jazzkadun ilmaiskonsertilla Poriginal-kvartetin ja vierailevien solistien voimin. Ensimmäinen viikonloppu ja festivaaliviikon alkupäivät merkitsivät enemmän tai vähemmän tunnettujen, pääosin suomalaisten kokoonpanojen esiintymisiä jazzkadulla, sen teltoissa ja Cafe Jazzissa.

Lehdistön palstoilla näkyi pyyntöjä vapauttaa kuulijat irlantilaisen pianoviihdyttäjä Crazy Caseyn jo monta vuotta toistuneista puujalkavitseistä ja päättymättömästä blokkailusta.

© Copyright Pori Jazz