1991*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1991_gloria_gaynor.jpg [1] => ./images/1991_sarpila.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1991.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1991

Sponsorit tiukassa, mutta Kainulainen onnistuu
Vuosikausia jazzharteita painanut velkataakka keveni hieman marraskuussa 1990, kun tuli tieto Pori Jazzin saamasta ylimääräisestä valtionavustuksesta, ns. joululahjarahasta.

Festivaali keskittyi yhä enemmän jokirantaan. Tai itse asiassa pakotettiin siirtymään sinne. Pois olivat jäämässä perinteiset jamipaikat Juhana Herttua ja Punainen Kukko.

Iltatilaisuudet keskitettiin kahteen teollisuushalliin ja rantapaikkoihin, joiden joukkoon oli tullut uusi teltta, teksasilaisen jazzklubin mukaan nimetty Lone Star Cafe.

Jazzpaikkoja jokialueen ulkopuolella olivat enää Yyteri ja Nuorisokeskus, jossa jatkoi UMM. Sääriskiä oli vuosi vuodelta vähennetty; nyt oli tarjolla samanaikaisesti jo yli 10 000 istumapaikkaa sisätiloissa.

Toimitusjohtaja Kainulainen totesi Pori Jazz 91:n ensimmäisessä lehdistötiedotteessa, ettei hän pelkää lamaa vaan luottaa siihen, että kansa haluaa leipää ja sirkushuveja. Yrityselämän lamaan Pori Jazz lupasi osallistua laskemalla superjamilipun hintaa 300 markalla, 799,91 markkaan.

Lamakauden keskellä sponsoriraha oli merkittävästi vähentynyt, ja neuvottelut olivat tiukemmat. Toimitusjohtaja Kainulainen onnistui Savonlinnassa hankkimallaan kokemuksella ja laajalla kontaktiverkostollaan kuitenkin saamaan Poriin hyvän osuuden. Vuoden pääsponsori oli Tele, ja merkittäviä sivusponsoreita SAS, Suomen Tupakka Oy ja Tampella Forest. Pienempiä osasponsoreita oli lisäksi 17.

Vuoden sponsoritavoite 800 000 mk todettiin saavutetuksi jo maaliskuun alkuun mennessä, ja sponsorituki kokonaisuudessaan ylitti miljoona markkaa.

© Copyright Pori Jazz