1990*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1990_25vee_mitalit.jpg [1] => ./images/1990_marsalis.jpg [2] => ./images/1990_urban_sax.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1990.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1990

Spektaakkeli uhkaa riistäytyä käsistäUrban Sax esiintyi yöllä vuorostaan Repola Factoryn tehdashallissa 3 500 hengen loppuunmyydylle katsomolle. Tai oikeammin seisomolle.

Ryhmää avustamassa oli, kuten kirkossakin, porilainen Palmgren-opiston Canzona-kamarikuoro ja tanssiryhmä Porin teatterista. Jos kirkon yleisfiilis edellisenä iltana oli ollut hyvinkin sakraalinen, tehdassali synnytti aivan toisenlaisen, demonisen tunnelman.

Pori Jazz oli tilannut ryhmän esityksiä varten mm. kaksi trukkia, metsätraktorin, ilmakompressorin, kaksi vaahtotykkiä, sumutorvia, savutikkuja, muutaman hitsaajan pilleineen, kaksi erilaista leikkuupuimuria jne.

Tilaisuuden riistäytyminen järjestyksen kourista oli lähellä, kun yleisön sisäänpääsy ei toiminut kunnolla. Kapinan uhatessa järjestäjät avasivat tehtaan portit sekä lipullisille että liputtomille, ja loppujen lopuksi lähes 5 000 henkeä ahtautui tilaan. Poliisikin oli voimaton.

Ruuhkan seurauksena salin keskiosassa olevat ihmiset eivät päässeet liikahtamaan paikaltaan, ja kun vihdoin pääsivät, monet lähtivät helpottuneina ulos kesken tilaisuuden. Urban Sax päätti turvallisuussyistä luopua esityksessään leikkuupuimuri- ja metsätyökoneosuudesta. Järjestäjille tuli lukuisia valituksia. Onnettomuuksilta onneksi vältyttiin.

Yyterin hotelli oli rakentanut "Beach Night Partyn", jossa esiintyivät Vesa-Matti Loiri, Leon Thomas Blues Band, CSUN ja Antti Sarpila Swing Band.

© Copyright Pori Jazz