1990*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1990_25vee_mitalit.jpg [1] => ./images/1990_marsalis.jpg [2] => ./images/1990_urban_sax.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1990.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1990

Toimitusjohtaja Savonlinnasta
Pori Jazzin piirissä päästiin vihdoin talvikauden kiihkeän organisaatiouudistuksen ja osakeannin jälkeen pohtimaan toiminnanjohtajakysymystä. Uusi oli haettava kun puheenjohtaja-toiminnanjohtaja Jyrki Kangas oli jo siirtynyt Turku-hallin ohjelmajohtajaksi.

Pori Jazz Oy valitsi toimitusjohtajakseen entisen pankkimiehen, valtiot.maisteri Harri Kainulaisen, joka oli toiminut kolme edellistä vuotta Savonlinnan Oopperajuhlien talousjohtajana sekä Savonlinnan Oopperajuhlat Oy:n toimitusjohtajana ja kuului Finland Festivals ry:n hallitukseen.

Kainulaisen lähtöasetelmat olivat porilaisnäkökulmasta oivalliset: hänen toimikautenaan oopperajuhlat onnistuttiin saamaan velattomiksi. Juuri tällainen haaste odotti Porissa. Uusi toimitusjohtaja aloittaisi Pori Jazz Oy:ssä syyskuun alusta. Hän toimisi lisäksi Pori Jazz 66 ry:n toiminnanjohtajana ja Jazzin Tukisäätiö Porista rs:n asiamiehenä.

Ensimmäisessä haastattelussaan (SK 12.6.90) Kainulainen korosti sponsorien osuuden kasvattamisen välttämättömyyttä. Pori Jazzin hallituksen mieleen oli myös Kainulaisen syvähaastattelun (TS 7.7.90) loppuajatus: "Ilman tervettä bisnestä ei pärjää. Ei pelkällä taiteella eletä. Mutta jos talous on kunnossa, voi taiteellista tasoa pitää yllä."

© Copyright Pori Jazz