1990*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1990_25vee_mitalit.jpg [1] => ./images/1990_marsalis.jpg [2] => ./images/1990_urban_sax.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1990.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1990

Yllättävä vallankaappaus
Pori Jazz 66 ry:n vuoden 1989 syyskokouksen esityslistan pääkohtina olivat saneeraustoimet ja Kankaan hahmottelema uusi organisaatio sekä normaalit henkilövalinnat.

Kokousta oli pohjustettu niin kuin 24 vuoden ajan aina oli tehty: hallitus kokoontui syyskokousta edeltävänä iltana valmistelemaan asioita ja kartoittamaan jäsentensä halukkuutta jatkaa yhdistyksen tehtävissä seuraavana vuonna. Kaikki avainasemassa olevat saivat näkemyksensä kuuluville. Toiminnanjohtaja oli kuten aina läsnä ja osallistui henkilövalintojen valmisteluun. Päädyttiin esittämään kokoukselle, että Ilkka Huttunen jatkaa puheenjohtajana. Jyrki Kangas ei paljon puhunut.

Seuraavana päivänä, kun syyskokouksen tavanomainen 20 - 30 hengen tuttu joukko alkoi täydentyä yhä useammilla vierailla kasvoilla, kantajäsenistö kummasteli. Vaan ei kummastellut kauan. Aiemmin paikalla näkemättömien jäsenten edustaja esitti yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi toiminnanjohtaja Jyrki Kangasta, ja puheenjohtajana jatkamaan suostunut Huttunen sekä muu jazzjoukko putosi hämmästyksen hiljaisuuteen.

Kiistelty ja viime vuodet yhä itsenäisemmin Porin jazzjuhlia johtanut Kangas teki yllättävän ja täydellisen vallankaappauksen. Toimihenkilö otti myös yhdistyksen luottamusjohdon käsiinsä. Tämä kuvaa erinomaisesti yhdistysmuotoisen organisaation haavoittuvuutta.

Tapahtuman dramatiikka ei ulkopuolisille välttämättä paljastunut lehdistötiedotteen vaatimattomasta otsikosta "Jyrki Kangas jatkaa Pori Jazzin johdossa".

© Copyright Pori Jazz