1989*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1989_jazzkadun_lava.jpg [1] => ./images/1989_youssoundour.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1989.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1989

Nyt pelataan varman päälle
Suurten tähtien aika oli toistaiseksi ohi. Oli tasokkaiden mutta vielä tuntemattomien esiintyjien vuoro. Supertähtien puuttuminen liittyi myös Euroopan suurimpien jazzjuhlien järjestäjien yhteiseen sopimukseen, jolla leikattiin ylikuumentuneita esiintymispalkkioita. Esiintyjät valittiin niin, ettei heitä jouduttaisi lennättämään Suomeen charterkoneilla.

Jos itse festivaali oli ajallisesti, esiintyjämäärältään ja budjetin loppusumman osalta selvästi supistunut, jo kahdeksatta vuotta toimiva jazzkatu puolestaan oli täydempi kuin koskaan. Jokiranta-aluetta hallitsemaan siirretyn basaarikadun yli 100 myyntipistettä tarjosivat kilvan samaa kamaa kuin kaikilla markkinoilla ja kesäpäivillä. Skaala ulottui hellehatuista pomppulinnaan. Alueen laajentuminen oli antanut tilaa kahdelle suurelle olutteltalle, joissa kuultiin päivittäin myös soitantaa.

© Copyright Pori Jazz