1989*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1989_jazzkadun_lava.jpg [1] => ./images/1989_youssoundour.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1989.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1989

Uudet sponsorit, uudet kuviot
Marraskuun lopulla Pohjola-yhtiöt ilmoitti lopettavansa Pori Jazzin tukemisen. Kymmenen vuotta jazzfestivaalin sponsorina ollut ja kulttuurisponsoroinnin edelläkävijän maineen saanut yhtiö katsoi saaneensa jazzilla tarpeeksi positiivista imagoa ja ammentaneensa Porin tapahtuman tyhjäksi.

Kaikki merkittävät kulttuuritapahtumat olivat Pori Jazzin esimerkin innostamina tulleet kärkkymään sponsorirahoja, ja kilpailu oli koventunut. Oli löydettävä uusia muotoja; mainospaikat lavalla ja muut perinteiset tavat eivät enää kelvanneet sponsorikandidaateille.

Kirjurinluodon uuden, 260 neliön esiintymislavan rahoittajaksi (n. 1 Mmk) oli saatu Rauma-Repola-yhtymä. Vuosina 1974 ja 1980 rakennetut vanhat lavat purettiin alta pois. Uuden lavan ennakoitiin riittävän vuoteen 1999, jolloin toivottiin Kirjurinluodon konserttipuiston vihdoin toteutuvan. Suomen Tupakka Oy rahoitti Porin jazzkauden pidentämisen: Cafe Jazzissa pidettiin konsertteja toukokuusta elokuuhun. Yhtiö rahoitti myös festivaalin aikana ilmaiskonsertteja jazzkadulla.

Mercantile Computers keskittyi yritysasiakkaisiin. Pori Jazzin ja jazzkerho Atrainin kanssa oli luotu vuosikortti nimeltä The Big Apple Card. 10 000 markan hintainen kortti sisälsi kahden hengen sisäänpääsyn Porin superjameihin ja Kirjurinluodon konsertteihin sekä hotelliyöpymisen, liput Helsinki Winter Jazzin business jamsessioniin, sisäänpääsyn Kansa's City Jazz Clubin tilaisuuksiin Helsingissä, kahden hengen liput New Yorkin Sweet Basil-jazzkerhoon sekä Kauppalehden ja Rytmin vuosikerran. Kortin ostanut yritys voi antaa sen kenen tahansa henkilöstönsä jäsenen käyttöön. Kortteja oli tarjolla 100 kpl.

Posti- ja telelaitos kustansi keskiviikon ilmaiskonsertin Kirjurinluodossa ja luovutti festivaalilehdistön käyttöön täydellisesti varustetun tietoliikennebussin, joka sijoitettiin Kirjurinluodon estradin taakse. Pori Jazz 89:n televisiointia ei enää hoitanut Yleisradio yksinään: MTV kelpuutti jazzin humppafestivaalien ja tangomarkkinoiden rinnalle. Yhtiö välitti suoran lähetyksen festivaalin avajaisista ja superjameista.

© Copyright Pori Jazz