1989*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1989_jazzkadun_lava.jpg [1] => ./images/1989_youssoundour.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1989.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1989

Toiminnanjohtaja tapetilla
Syyskuussa yhdistyksen tilintarkastaja raportoi, että kesästä 88 oli tulossa takkiin vähintään puoli miljoonaa markkaa, mahdollisesti jopa miljoona. Kun se lisättiin edellisten vuosien tappioihin, yhdistyksellä oli edessään 1,8 - 2,3 miljoonan laskujen maksu. Maksujärjestelyistä oli jo sovittu Porin kaupungin ja rahoittajapankkien kanssa, mutta oli selvää ettei mammuttitauti voinut enää jatkua.

Talouslinjaa oli päätetty tiukentaa jo useana vuonna. Kustannukset oli pantava kuriin, suuria superkokoonpanoja oli vältettävä ja oli palattava nelipäiväisyyteen.

Festivaalin lähestyessä hallitus oli yleensä saanut havaita, että toiminnanjohtajan talven mittaan tekemät esiintyjäkiinnitykset, muut sopimukset ja markkinointisuunnitelmat ylittivät sovitun budjettiraamin. Mitään ei enää tuossa vaiheessa ollut tehtävissä.

Toiminnanjohtajan toimintaa ja asemaa käsiteltiin syksyllä kolmessa hallituksen kokouksessa. Päädyttiin siihen, että miehen ja suunnitelmien vaihtaminen ei ollut aiheellista. Viimeistään tästä alkaen Pori Jazz oli selkeästi Jyrki Kankaan itsenäisesti ideoima, muotoilema ja toteuttama tapahtuma. 1990-luvun alussa taiteellinen johto kuitenkin erotettiin talousjohdosta.

Hallituksen yhä rajallisemmat mahdollisuudet vaikuttaa festivaalin ohjelmistoon ja luonteeseen olivat eittämättä viime vuosina entisestään kärjistäneet hallituksen eräiden jäsenten ja toiminnanjohtaja Kankaan välejä. Juuri näihin vuosiin osuikin viimeisten perustajajäsenten vetäytyminen jazzyhdistyksen hallituksesta ja siirtyminen taustalle, tukisäätiön hallintoon.

© Copyright Pori Jazz