1988*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1988_brecker.jpg [1] => ./images/1988_neumann_brown.jpg [2] => ./images/1988_santana.jpg [3] => ./images/1988_teukka_aretha.jpg [4] => ./images/1988_watts_benson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1988.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1988

Festivaali jälleen käyntiin
Pori Jazz 88 alkoi täpötäydellä jazzkadulla puoliltapäivin lauantaina 9.7. Porin Jazz-pyöräilyn kortteliajot oli jo pidetty, ja V Jazz-juoksu odotti festivaalin viimeisenä päivänä, joten tässä välissä olisi musiikin aika. Avauksessa ei taaskaan säästytty Cursonin "Liljankukka"-versiosta. Hellepäivänä jazzkadun rihkama ja hattarat kiinnostivat selvästi vähemmän kuin olutkojujen tarjoomukset.

Vuoden taiteilija Cotton Clubilla oli saksalaissyntyinen Tony Munzlinger, josta tuli myös Porin jazzfestivaalin monivuotinen julistetaiteilija.

Ensimmäinen viikonloppu ja puolet seuraavaa viikkoa sujuivat jo tavanmukaisesti jazzkadulla, Cafe Jazzissa ja Juhana Herttuassa. Jazzkadun kaikki konsertit olivat ilmaisia, kun maksullisten konserttien kokeilu edellisenä vuonna oli selvästi kertonut, että vähäisen lipunmyynnin kulut tulivat kalliimmaksi kuin musiikin tarjoaminen ilmaiseksi.

Tiistaina ja keskiviikkona oululainen Pave Pantteri orkestereineen konsertoi lapsille jazzkadulla. Helsinkiläisiä vuosikaudet yhdellä ja samalla päättymättömällä melodiallaan Kolmen sepän patsaalla piinannut inkaryhmä Alpaca (tai Macchu Picchu) oli siirtynyt festivaalin ajaksi kerjuusoitolle Porin torille.

Porin teatterissa pidettiin pari konserttia, avajaispäivänä pianisti Joanne Brackeenin soolokonsertti ja keskiviikkona Jazz Night Special -niminen kuuden tunnin mammuttitapahtuma, jossa esiintyivät Pori Big Band, pianisti Charlie Foxin trio & trumpetisti Donald Byrd, kuubalainen Irakere ja lauluyhtye Supremes Mary Wilsonin johdolla.

© Copyright Pori Jazz