1988*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1988_brecker.jpg [1] => ./images/1988_neumann_brown.jpg [2] => ./images/1988_santana.jpg [3] => ./images/1988_teukka_aretha.jpg [4] => ./images/1988_watts_benson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1988.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1988

Toimipiste Helsinkiin
Osapuilleen kaikki tunnetut jazzmuusikot oli jo nähty Porissa, nyt oli alettava kierrättää Porissa vanhoja tuttuja. Sukupolven aikana oli onneksi kasvanut uutta yleisöä, eikä se ollut nähnyt alkuvuosien vetonauloja.

Tilintarkastuskertomus vuodelta 1987 valmistui maaliskuussa 1988. Tarkastajat kiinnittivät sen liitteenä olevassa pöytäkirjassa huomiota jatkuviin epäselvyyksiin ja siihen, että yhdistyksen hallituksessa oli useita jäseniä, jotka olivat samalla sopimussuhteessa Pori Jazz 66 ry:een (Kankaan JNE Image Oy, Aaltosen Apinanleipäpuu Oy, Ojasen Porin Messut Ky). Erityisesti mainittiin yhdistyksen edellinen talousvastaava Janne Ojanen, jonka Porin Messut Ky oli jättänyt suorittamatta yhdistykselle jazzkatusopimuksen mukaisen korvauksen.

Kun porilaisten ravintoloiden kanssa neuvoteltiin jamsession- ja iltakonserttitilaisuuksista, ne ilmaisivat kiinnostuksensa saada sambakarnevaalityyppistä ohjelmaa.

Vuoden 1988 alussa Pori Jazz avasi toimipisteen Helsinkiin. Samoihin tiloihin sijoittuivat myös Rytmi-lehti ja jazzkerho Atrain. Tämä Finnish Jazz Center-nimellä toimiva jazzyhteisö oli lähinnä SeaJazzin järjestäjien vastustuksen vuoksi hyvin typistetty versio alunperin suunnitellusta suomalaisen jazzin keskuksesta.

Esiintyjähankinnassa voitiin tähdätä varsin korkealle, koska dollarin kurssi oli nopeasti laskenut. Tiedotustilaisuuksissa Kangas löi pöytään huippunimiä: Carlos Santana-Wayne Shorter Group, Herbie Hancock-Michael Brecker Quartet, George Benson, Illinois Jacquet Big Band, James Brown ja Eartha Kitt. James Brownin tulo oli hieman epävarmaa: vaimo syytti häntä murhayrityksestä ja oikeudenkäynti oli kesken.

© Copyright Pori Jazz