1984*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1984_miles_sorsa.jpg [1] => ./images/1984_owens_ja_severi.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1984.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1984

Huippuesitykset sivu suun
Kirjurinluodon konsertin piti alkaa klo 16, mutta kuulijat saivat odottaa sateessa ja viimassa tunnin, ennen kuin ambulanssi toi sireenit ulvoen lavan viereen paareilla makaavan valkohaalarisen ranskalaisen baritonisaksofonistin ja tätä kuolevaa vihlovalla puhalluksella säestävän ryhmän. Samaan aikaan lähestyi Kokemäenjokea pitkin sumusireenin ulvoessa vesibussi, joka toi loput Urban Sax -ryhmästä Kirjurinluotoon. Tapahtuman edetessä potilas virkosi ja koko saksofonistijoukkue siirtyi lavalle. Shown huipennus oli kuitenkin juuri sisääntulo. Savuefektit ja valot eivät toimineet ulkoilmassa yhtä tehokkaasti kuin kirkossa.

Miles Davis esitti luodolla lähes täsmälleen saman ohjelman kuin sisätiloissa torstai-iltana. Sateinen sää painoi yleisömäärän noin 6 000:een eli paljon alle ennakoidun, ja tappiota tiedettiin tulevan.

Myöhäiskonserteissa esiintyivät urheilutalolla sveitsiläisen pianisti George Gruntzin Concert Jazz Band ja Lester Bowien Brass Fantasy, ja teatterissa Jouni Kestin yhtye. Lehdistö piti säveltäjä-rumpali Kestin joukkuetta laajalti festivaalin suomalaisena huippuna. Gruntzin ja Bowien konsertissa oli ainoastaan 400 kuulijaa 3 000 hengen salissa. Syystäkin ihmeteltiin missä ihmiset olivat, kun korkeatasoiset konsertit eivät kelvanneet.

© Copyright Pori Jazz