1984*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1984_miles_sorsa.jpg [1] => ./images/1984_owens_ja_severi.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1984.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1984

Poriginalland
Juhlien alla toiminnanjohtaja Kangas jakoi lehdistölle huikean suunnitelmansa ympärivuotisesta tapahtuma-alueesta, Poriginallandista. Hän kertoi porilaisten haluavan Poriin "alueen, joka toimii kesät talvet niin sateella kuin auringolla. Siellä on kaikkea myös ihmisille, jotka eivät välitä kulttuurista, vaikka nyrkkeilyn MM-kilpailut."

Kaupallisuuden vastustajille ja luonnonsuojelijoille Kankaalla oli vastaus: "Eiväthän Porin luodot mitään luontoa ole. Suistomaalle on vain nostettu maata ja koivut istutettu. Ja jäähän kaislikkoa niille, jotka sitä haluavat. Porissa on rohkeasti yritettävä. Kyllä korkeatasoinen tivoli tarvitaan." (US 15.7.84)

Jazzohjelman lomaan soluttautui yhä enemmän erilaista festivaalia hyödyntävää oheistoimintaa. Jo perinteisen Jeesus-festivaalin lisäksi nyt oli tarjolla Jazzhölkkä, jonka Teräsmiessarjan urhot uivat myös Kokemäenjoen yli. Muut sarjat olivat puku- ja naamiaissarja sekä toipilassarja. Tivoli Matti Sariola ajoitti Porin vierailunsa festivaalipäiviin ja valtasi Liisantorin.

© Copyright Pori Jazz