1984*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1984_miles_sorsa.jpg [1] => ./images/1984_owens_ja_severi.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1984.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1984

Poriginal-termi tulee
Mainosmies Jukka Sorjo-Smeds ja graafikko Erkki Ruuhinen olivat kehittäneet Pori Jazzin uudeksi tunnukseksi sanan Poriginal. Termi otettiin heti käyttöön monissa yhteyksissä. Uusi toimitalo ristittiin Poriginal Galleriaksi, julisteissa, tarroissa, lomakkeissa ja muussa aineistossa käytettiin muotoa Poriginal Jazz.

Sana herätti kiinnostusta myös kaupungintalossa, ja sitä kaavailtiin koko kaupungin kansainväliseksi tunnukseksi.

Poriginal-sanasta ja sen johdannaisista - poriginals, poriginally, porigin, poriginality, poriginates ja poriginator - piti tulla pysyvä iskusana kaikkiin Pori Jazziin liittyviin julkaisuihin, julisteisiin, tuotteisiin ja ilmoituksiin. Tekijänsä mielestä sanalla oli "Pori Jazzin kansainvälisessä propagandassa tosilaajat verbaalis-visuaalis-musikaaliset sovellutusmahdollisuudet". Poriginal jäi käyttöön muutamissa yhteyksissä, mutta yleistä hyväksyntää se ei saanut. Sanaa pidettiin "mielikuvituksettomana", "simppelinä", "mauttomana", "ei-jazzillisena", "väkisintehtynä" ja "Pori Jazzin tasoon ja tyyliin sopimattomana".


© Copyright Pori Jazz