1984*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1984_miles_sorsa.jpg [1] => ./images/1984_owens_ja_severi.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1984.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1984

Jazz herättelee autiota jokirantaa
Porin klassinen jokiranta-alue oli vuosikymmenten kuluessa autioitunut, kun laivaliikenne ja muu elämä oli alueelta kadonnut. Kokonaan unohdettu se ei toki ollut; rannan tuntumaan oli rakennettu uusi Satakunnan Museo, vanhasta tullikamarista oli tehty Porin Taidemuseo, eikä Porin klassinen teatterirakennuskaan ollut kaukana. Pääosiltaan väki kuitenkin liikkui keskustan liikekortteleissa. Kaupunki oli tehnyt periaatepäätöksen rannan elvyttämisestä, mutta toteutus oli saanut odottaa.

Jazzkatu oli tuoreeltaan osoittautunut ahtaaksi. Uutta jazzkatua suunniteltiin jokirantaan, mutta vielä tänä vuonna tyydyttiin jatkamaan kojuja Pakkahuoneenkadulta Klubin pihaan. Muutama myyntikoju riitti myös jokirantaan, taidemuseon edustalle. Ilmaiskonsertteja varten sijoitettiin estradi Teatterikujalle.

© Copyright Pori Jazz