1983*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1983_harold_lang.jpg [1] => ./images/1983_kangas.jpg [2] => ./images/1983_marsalis_hancock.jpg [3] => ./images/1983_mus_kongressitalo.jpg [4] => ./images/1983_severi.jpg [5] => ./images/1983_six_finger.jpg [6] => ./images/1983_verolait.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1983.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1983

Kuiva kausi päättyy kontrolloidusti
Kirjurinluodosta kuului kummia: juhlapaikalla oli ravintolateltta, jossa aterioivat saivat palanpainikkeeksi keskiolutta.

Takana oli lähes kymmenen virallisesti kuivaa vuotta. Vain harmaantuneet jazzin harrastajat muistivat enää Pori Jazzin alkuajat, vapaan 1960-luvun ja riehakkaan 1970-luvun alun, jolloin konserteissa sai vapaasti nauttia eväitä ja viiniä ja mitä nyt sitten halusi. Sen jälkeen saareen pääsi vain tarkastuspisteiden kautta, ja alkoholipitoiset eväät oli jätettävä alueen ulkopuolelle konttinarikkaan.

Uusi luottamuksen aika oli valjennut. Tosin kansaa kasvatettiin vielä eikä byrokraatin kynsi ollut täysin lohjennut: yhtä ruoka-annosta kohti myytiin vain kaksi olutta. Ja luonnollisesti ravintolayrittäjä oli hinnoitellut halvimman annoksen, hyppysellisen ranskalaisia perunoita taivaisiin. Juo, mutta kärsi. Teltan yleisöä vahtivat järjestysmiehet, poliisi ja Alkon tarkkailijat. Tervetuloa vapaus.

© Copyright Pori Jazz