1982*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1982_peaston_bowie_co.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1982.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1982

Benny Goodman muuttaa majaa
Benny Goodman livahti Suomeen huomaamattomasti. Seutulan kentälle kokoontunut ihailijakaarti ei nähnyt sankaristaan vilaustakaan. Porin koneen lähtöä Goodman odotti VIP-tiloissa. Porissa Juhana Herttuan sviitti odotti kukkiin verhottuna, taiteilijan itsensä toivomuksen mukaisesti.

"Helteinen sää oli Benny Goodmanille epämiellyttävä yllätys. Vain käynti hänelle varatussa hotelli Juhana Herttuan suitessa riitti: ilmastointi puuttui, eikä paikka näin ollen kelvannut maestrolle.

Apuun keksittiin porilaisen leipomonomistaja Ilmari Hietasalon kaupunkiasunto, Antinlinnan paksuseinäisessä patriisitalossa oleva 100 neliön huoneisto, joka pysyi helteilläkin viileänä.

Sinne Goodman vietiin ja sinne hän jäi asumaan. Välillä Kangas vei hänet mökilleen narraamaan Selkämeren haukia, soutelemaan, saunomaan ja uimaan.

Goodmanin majapaikassa oli jo Helsingin olympialaisten kuunteluun ostettu Telefunken-putkiradio, joka oli kohteliaana tervetulotoivotuksena jätetty soimaan. Kun Goodman ei yrityksistään huolimatta löytänyt virtakatkaisinta - se oli poikkeuksellisesti radion sivussa - tai tullut ajatelleeksi johdon irroittamista pistorasiasta, eikä näin ollen saanut kapinetta vaikenemaan, hän ratkaisi asian suoralla toiminnalla ja heitti laitteen lattiaan. Vaikeni." (Arvi Parvinen)

Benny Goodmanista kerrottiin edeltäkäsin yhtä ja toista. Hän oli kuulemma milloin hankala ja vaativa, milloin ystävällinen ja joustava. Niin olikin. Vanha mestari säteili, marmatti majoituksesta, vastaili toimittajille ja odotti innolla suurta ulkoilmakonserttiaan.

© Copyright Pori Jazz