1982*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1982_peaston_bowie_co.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1982.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1982

Raskaan sarjan vaikuttajat tulevat
Ehkä Benny Goodman, ehkä lehdistössä edellisenä vuonna käyty vilkas Pori Jazz -keskustelu, ehkä entistä tehokkaammin markkinoitu superjamitilaisuus, ehkä näiden kaikkien yhdistelmä vaikutti siihen, että väki maan ylimmältä huipulta löysi lopullisesti Pori Jazzin. Julkkiksia Porissa oli toki ollut alusta asti, mutta tällaista tungosta ei ollut nähty.

Monet elinkeinoelämän raskaan sarjan miehet tunnettiin jo vanhastaan jazzmusiikin harrastajiksi. Joukon liepeillä viihtyi nyt nokkapoliitikkoja ja sellaisiksi haluavia, muutama suurlähettiläs ja niin edelleen. Kansan Uutisten Marja-Liisa Kieksi oli vain muutaman vuoden aikaansa edellä päättäessään julkkislistansa sanoin "Sitten on saavutettu huippu kun Koivisto tulee".

Postilaitoskin heräsi Goodmanin vierailuun. Pori Jazz 82 katsottiin erikoisleiman arvoiseksi.

Festivaaliviikon alussa käynnistyivät helle, äänentoistokurssi ja muusikkokurssi. Jälkimmäisen opettajina toimivat mm. Bob Wilber, David Samuels, Michael Formanek, Pentti Lasanen ja Simo Salminen. Samalla käynnistyivät myös jokailtaiset jamit.

Kirjurinluoto oli entistä ehommassa kunnossa. Nurmi oli salaojitettu työllisyystöinä, ja palveluja oli taas lisätty, pääosin Pori Jazz 66 ry:n kustannuksella. Siirrettävien vessojen viereen oli ilmestynyt käsienpesualtaita, jotka sitten osoittautuivat monikäyttöisiksi: lapsenpyllyn pesemisestä rohkeimpien kokovartalopesuun.

Säätieteilijät lupasivat hellettä koko viikonlopuksi, lauantaiksi jopa 30 astetta. Menevätkö porilaiset edellisen kesän tapaan Yyterin sannoille vilvoittautumaan vai jääkö joku Kirjurinluodolle? Entä muualta tulleet? Yyterin tiellä liikkuva automäärä herätti taas levottomuutta.

© Copyright Pori Jazz