1980*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1980_luvun_shop.jpg [1] => ./images/1980_muddy_waters.jpg [2] => ./images/1980_raumansillalla.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1980.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1980

Konserttitalo hankkeillaJazzkesä käynnistyi jo 5.7. Porissa alkaneilla muusikkokursseilla. Toista vetivät Frank Foster ja Russell Garcia, ja toista eli Oulunkylän Pop/Jazzopiston kurssia koulun opettajat ja suomalaiset ammattimuusikot. Garcia oli ollut 1950-luvulta lähtien kevyen musiikin sovittajien oppi-isä, eikä niin ollen ollut ihme että hänen sävellys- ja sovituskurssilleen oli 14 oppilaan joukkoon soluttautunut myös kaksi kokenutta sovittajaa: Pentti Lasanen ja Sven Nygård.

Porissa suunniteltiin suuren konsertti- ja kongressitalon rakentamista. Pori Jazz ilmoitti julkisuuteen, että viiden vuoden kuluttua Kirjurinluodon vieressä on 2 500-paikkainen konserttitalo, joka sisältää studio- ym. tiloja. Porin kaupunki oli jo julistanut pohjoismaisen suunnittelukilpailun.

Jazzfestivaalin tarpeet oli hanketta viriteltäessä otettu kiitettävällä tavalla huomioon, ja uuden konserttitalon katsottiin vapauttavan jazzyleisön juoksemasta ympäri kaupunkia eri sisäkonserteissa.

Porin konsertti- ja kongressitalo Promenadikeskus rakennettiin vuonna 1999.

© Copyright Pori Jazz