1976*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1976_getz_brackeen_houston_hart.jpg [1] => ./images/1976_herbie.jpg [2] => ./images/1976_kirvatsin_sadepaiva.jpg [3] => ./images/1976_kuvausporukkaa.jpg [4] => ./images/1976_us_army.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1976.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1976

Mutkallinen muusikoiden metsästys
Tammikuussa annettiin ensimmäiset tiedot esiintyjistä. Listalla oli suuri joukko tähtiä, joiden kanssa oli neuvoteltu kansainvälisenä yhteisprojektina. Monen festivaalin yhteiset esiintyjäneuvottelut olivat käytännössä hankalat, ja nimet vaihtuivat koko ajan. Toukokuussa luvattujen kansainvälisten tähtien joukossa ei ollut jäljellä montakaan nimeä alkuvuoden listasta. Kesäkuun luettelo oli jälleen ihka uusi.

Konserttien sijoittelua ja muita järjestelyjä jouduttiin jatkuvasti muuttamaan. Tilanne johti sekä ennakkomyynnin viivästymiseen että painotuotteiden lykkääntymiseen. Tiedotustoiminta oli hankalaa, ja lehtien vakiojuttuja olivatkin Porin jazzjuhlien jatkuvat ohjelmanmuutokset. "Mikään ei ole enää varmaa" totesivat järjestäjät julkistaessaan Helsingissä ns. lopullisen esiintyjäluettelon viikkoa ennen juhlia. Todellinen esiintyjänimistö varmistui käytännössä vasta festivaalipäivinä.

Viimeinen peruutus (tanskalainen Secret Oyster) tapahtui kaksi tuntia ennen festivaalin alkua. Lipputilauslomakkeessa oli vuosikausia ollut huomautus "Oikeus muutoksiin pidätetään". Nyt se lunasti paikkansa.

Kun kiinteä silta kaupungista luodoille oli vihdoin valmistunut kauas alajuoksulle, Raumanjuovalle päin, Pormestarinluodon puolelta oli kovin pitkä matka kiertää vastapäiselle Kirjurinluodolle. Kaupunki vuokrasi kesäksi vesibussi "Saariston", jolla pääsi ilmaiseksi joen yli.

© Copyright Pori Jazz