1973*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1973_horace_silver.jpg [1] => ./images/1973_paula_ja_lowe.jpg [2] => ./images/1973_ponttoonisilta_kirjuriin.jpg [3] => ./images/1973_puisto_hyvin.jpg [4] => ./images/1973_puu_pieni.jpg [5] => ./images/1973_vilvoittelua_joessa.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1973.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1973

Pianistien paraatiEuroopan Jazzliiton hallitus oli kesällä 1973 tulossa pitämään kokoustaan Poriin, ja festivaalin ensimmäinen päivä päätettiin omistaa eurooppalaiselle jazzille.

Eräänlaisena osateemana oli pianojazz: Poriin oli tulossa kolme maineikasta pianistia, Keith Jarrett, Horace Silver ja McCoy Tyner. Vuoden big bandiksi oli luvassa Clark Terryn 18-miehinen orkesteri. Esiintyjien lukumäärä oli yhteensä lähes 90; näistä kotimaisia noin puolet.

Suomalaisten muusikoiden kanssa edellisenä kesänä alkanut dialogi esiintymispalkkioista saatiin hyvissä ajoin päätökseen: kesäkuussa muusikoita edustavan Teknisten ja Erityisammattien Liiton (SAK) kanssa solmittiin työehtosopimus ja kenttä oli puhdas.

Poikkeuksena edellisistä vuosista televisio ei tällä kertaa ollut kiinnostunut taltioimaan ohjelmia Porista. Selityksenä esitettiin, että ulkomailta sai ostaa valmiina yhtä laadukasta jazzohjelmistoa pienemmin kustannuksin. Radio oli tulossa Poriin kuten aina ennenkin.

Kiinteä siltayhteys Kirjurinluotoon - joskin mutkan eli Hanhiluodon kautta - oli vihdoin rakenteilla, mutta vielä tämä kesä olisi selvittävä väliaikaisella ponttonisillalla. Kirvesmiehet asensivat viimeisiä siltalankkuja festivaaliperjantain aamupäivällä.

© Copyright Pori Jazz