1971*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1971_bailey.jpg [1] => ./images/1971_dupree.jpg [2] => ./images/1971_vilsketta_asemalla.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1971.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1971

Osa-aikainen toiminnanjohtajaPori Jazz 66 ry:n vuosikokous pidettiin syys- ja lokakuun vaihteessa. Yhdistykselle päätettiin palkata vuodenvaihteesta alkaen osa-aikainen sihteeri-toiminnanjohtaja.
Ehdokkaat löytyivät lähinnä yhdistyksen omasta piiristä. Todettiin, että melkein kaikki hallituksen jäsenet olivat jo vakituisessa päivätyössä ja osa heistä asui Helsingissä. Omasta piiristä ensimmäinen toimihenkilö kuitenkin löydettiin: Jyrki Kangas, joka asui Porissa ja toimi tanssimuusikkona eli oli päivisin vapaa. Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti hänen oli erottava yhdistyksestä voidakseen nostaa palkkiota.

Kesän 1971 suunnittelua ei hämmentänyt tieto, että Porin kaupungin budjetissa ei tällä kerralla ollut minkäänlaista suoraa tukea jazzfestivaalille. Kaupunki oli siirtynyt takaisin opetusministeriön soveltamalle tappiontakauslinjalle; takuusumma oli tosin peräti 25 000 markkaa.

Rahoituksen saamiseksi jazzyhdistys joutui ensimmäisen kerran suunnitelmallisesti lähestymään liike-elämää ja markkinoimaan mainostilaa. Uuden toiminnanjohtajan luotettiin hallitsevan myös tämän sektorin. Yhdistys kokeili myös markkinointikikkoja: Porin Tulitikkutehtaalta tilattiin rasioita, joissa oli Pori Jazz -etiketti.

© Copyright Pori Jazz