2014*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2014_5_Larry Carlton170714_art2848.jpg [1] => ./images/2014_Blunt-JE-0126.jpg [2] => ./images/2014_BobDylan_UupiTirronen2014-3.jpg [3] => ./images/2014_DSC0246lokinpaluu.jpg [4] => ./images/2014_DSC1813 pet shop boys.jpg [5] => ./images/2014_Hurts-JE-3216.jpg [6] => ./images/2014_Jamie Cullum190714_art5160.jpg [7] => ./images/2014_Jamie Cullum190714_art5210.jpg [8] => ./images/2014_audience_pariisink_1907_uupitirronen.jpg [9] => ./images/2014_kumkummaa_uupitirronen-1.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2014.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2014

Kirjurinluotoon rakennetaan heinäkuussa jättimäinen piknik-alue (9.5.2014)

Pori Jazzille ominainen piknik-kulttuuri jatkuu Kirjurinluodon konserttipuistossa myös tulevana kesänä. Kirjurinluoto Arenan alueelle rakennetaan heinäkuussa iso ja yhtenäinen anniskelualue, jolla konsertteja voi seurata tutun leppoisassa tunnelmassa – vaikkapa viltillä istuen ja omista ruokaeväistä sekä ystävien seurasta nauttien.

Laaja anniskelualue alkaa päälavan miksausteltan luota ja jatkuu konserttialueen takareunaan, aina takarinteen laelle asti. Koko amfiteatterimaisen konserttialueen takarinne on varattu isoksi piknik-alueeksi, jolle konserttikävijät voivat levittää omat vilttinsä tai tuolinsa.

Vilttien ja tuolien ohella Kirjurinluodon konsertteihin voi tuoda mukanaan omia ruokaeväitä. Isolla anniskelualueella voi liikkua ja seurustella vapaasti, ja haluamiaan virvokkeita voi käydä ostamassa myyntitiskeiltä, joita on sijoitettu eri puolille anniskelualuetta. Oman seurueensa ruokajuomaksi on mahdollista käydä ostamassa esimerkiksi pullollinen viiniä.

Myös Pori Jazzin käyttöön palaavan Lokki-lavan läheisyyteen rakennetaan oma anniskelualueensa, joka tarjoaa sekä valmiita istuinryhmiä että mahdollisuuden omalla viltillä istuskeluun.

Konsertit jatkuvat entistä pidempään

Kirjurinluodon suurin muutos ensi kesänä on konserttien aiempaa pidempi kesto. Konsertit alkavat perinteiseen tapaan iltapäivällä, mutta nyt ne päättyvät vasta yöllä noin klo 1.30. Päälavan viimeiset artistit aloittavat noin klo 22 ja päättävät esiintymisensä viimeistään puoliltaöin. Tämän jälkeen Kirjurinluodon toiseksi suurimmalla lavalla nähdään päivittäin vielä yksi esiintyjä. Torstaina 17.7. päälavan viimeinen esiintyjä on Bob Dylan, perjantaina 18.7. Pet Shop Boys ja lauantaina 19.7. James Blunt. Konserttien tarkat lavakohtaiset aikataulut julkaistaan lähiviikkoina.

Kirjurinluodon lavoja ei ole aiemmin valaistu, mutta nyt myöhäisillan keikkojen valoshow't tulevat tarjoamaan yleisölle aivan uudenlaisen kokonaiselämyksen. Näyttävien valojen lisäksi tunnelmaa kohottaa isokokoinen videoscreen, joka ripustetaan Arenan päälavan taustalle.

Lokkilavan jazzkonsertit painottuvat iltapäivään sekä alkuiltaan, ja ohjelma Lokkilavalla päättyy viimeistään klo 22.

Kesän 2014 pääkonserteissa nähdään kussakin 13 eri esiintyjää, jotka kaikki sisältyvät saman päivälipun hintaan. Kirjurinluotoon rakennetaan kaikkiaan neljä esiintymislavaa. Arenan isot lavat sijaitsevat aiemmista suunnitelmista poiketen vierekkäin eivätkä vastakkain, joten molempien lavojen ohjelmistoa pystyy niin halutessaan seuraamaan samoilta paikoilta. Päälavan viereen rakennettava esiintymislava on nimeltään nurmilava, ja se tulee käytännössä olemaan yhtä iso kuin useiden festivaalien pääestradit. Kulttuuriin ja musiikkiin keskittyvää puheohjelmaa Kirjurinluodossa tarjoaa SuomiAreena-lava.

Kirjurinluodon konserttialueen sisäänkäyntejä on kaksi. Pääsisäänkäynti sijaitsee Kirjurinluodontien varressa konserttialueen eteläpuolella, samassa paikassa kuin aiempina vuosina. Toinen sisäänkäynti on Pohjois-Porin puolelta tulevan Pormestarinsillan jälkeen, mutta yleisöä suositellaan käyttämään pääsisäänkäyntiä, sillä Pohjois-Porin puoleinen portti saattaa ruuhkautua.

Samalla lipulla ulos ja uudelleen takaisin sisään

Molemmilla sisäänkäynneillä on turvatarkastus, sillä konserttialueelle ei saa viranomaisten kiristyneen tulkinnan seurauksena tuoda alkoholijuomia eikä muitakaan nesteitä. Alueelle ei saa tuoda myöskään sateenvarjoja, jotta yleisön näköyhteys lavoille pystytään turvaamaan.

Festivaalialueelle saa tuoda tyhjiä muovipulloja, jotka on mahdollista täyttää ilmaisissa vesipisteissä. Alkoholittomia virvokkeita on myynnissä niin anniskelualueilla kuin myös niiden ulkopuolella. Konserttien ruokamyynti keskitetään Pormestarinsillan läheiselle alueelle, joka sijaitsee Arenan lavojen ja Lokkilavan välissä.

Ensi kesän uusiin järjestelyihin lukeutuu myös se, että Kirjurinluodon konserttipuistosta voi halutessaan poistua ja palata takaisin kesken konsertin. Tämä toteutetaan käytännössä rannekkeilla, jotka yleisö saa käteensä lipuntarkastuksen yhteydessä.

Järjestyksessään 49:s Pori Jazz -festivaali järjestetään 12.-20. heinäkuuta. Festivaalin tähtiin lukeutuvat muun muassa Bob Dylan, James Blunt, Pet Shop Boys, Jamie Cullum ja Suzanne Vega.

© Copyright Pori Jazz