2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Array ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Cornell Dupree and Soul Survivors feat. Ronnie Cuber

16.7.2009 >> Cafe Jazz
17.7.2009 >> Otava Factory
18.7.2009 >> Cafe Jazz

(US)
soul-jazz, blues, funk

Blues, funk ja jazz ovat ajaton ja pyhä kolminaisuus. Niistä nämä 60/70-lukuisen soul-jazzin spesialistit ammentavat. Ohjaksia pitelee lukemattomilla soul/R&B-klassikoilla soittanut alan mestari, veteraanikitaristi Cornell Dupree aisaparinaan kovimmissa kehissä testattu saksofonisti Ronnie Cuber.

Moni fanittaa Dupreeta 80/90-luvuilla toimineen funk-jazz-yhtye Stuffin vuoksi, mutta 2500 albumilla esiintyvä Texasin kasvatti on soittanut ”kaikkien” kanssa lapsuudenystävästään King Curtisista Milesin, Lena Hornen ja Archie Sheppin kautta Aretha Frankliniin, Donny Hathawayhin ja Joe Cockeriin. Cornellin erikoisuus on kyky soittaa rytmiä ja sooloa yhtaikaa. Hän on myös kirjoittanut arvostetun Rhythm & Blues Guitar -oppikirjan.

Cuberia ihaillaan eniten baritonistina, mutta hienosti newyorkilaiselta taittuu myös sopraano, klarinetti ja huilu. Häneen ovat luottaneet Eddie Palmieri, Lee Konitz ja Frank Zappa siinä kuin Dr. John, Paul Simon ja Mingus Big Band. Omilla albumeillaan, kuten Cuber Libre, Cubism tai N.Y.C.ats Ronnie viljelee erityisesti hard bopia ja latino-sävyjä.

Sielukas groove, vankka näkemys ja sooloja syventävä elämänkokemus ovat ne valttikortit, joilla urkuri Jimmy A. Smithin, basisti Frank Caminon ja rumpali Clint De Canonin täydentämä tiimi pelaa.

Members:

© Copyright Pori Jazz