2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Array ( [0] => Array ( [MEMBER_NO] => 22711 [ARTIST_NO] => 22710 [MEMBER_NAME] => Matthew Bourne [YEAR] => 2009 [STAGE_NAME] => [INSTRUMENT] => piano, electronics [LU_ORDER] => 0 ) ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Matthew Bourne solo

17.7.2009 >> Ultra Music Nights

(UK)
free jazz with classical & pop influence

Pianon Salvador Dali saattaa sooloesityksessään viedä yleisön elokuviin tai Homer Simpsonia tapaamaan. Kolmikymppinen britti on läpikotaisin post-moderni soittaja. Friikahtava ja hauska, mutta samalla kykenevä mykistävän intiimiin ja intensiiviseen kauneuteen. Flyygelillä ja samplereilla aseistautuneena hän ottaa mitä huvittaa avantgardesta, modernista klassisesta, jazzista ja, itse asiassa koko populaarikulttuurista. Törkeä, koskettava, banaali, provosoiva ja mykistävä ovat Matthew Bournesta useimmin käytettyjä adjektiiveja.

Hän aloitti musikaaliset seikkailunsa varhain pasuunalla, jatkoi niitä sellolla, mutta päätyi pianoon nähtyään Frank Sinatran laulavan tv:ssä. Vuonna 2001 hän voitti Perrierin ”Nuori jazz-muusikko” -palkinnon ja toimii tällä haavaa Leeds College of Musicissa pianon ja sävellyksen opettajana. Soolokeikkojensa lisäksi hän johtaa Bilbao Syndromea. Trioaan hän kuvaa ”Scott Walkerin ja Meshuggahin” kohtaamiseksi ja varoittaa, ettei se sovi heikkohermoisille.

Members:
  • Matthew Bourne, piano, electronics

© Copyright Pori Jazz