2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Array ( [0] => Array ( [MEMBER_NO] => 22720 [ARTIST_NO] => 22719 [MEMBER_NAME] => Patricio Villarroël [YEAR] => 2009 [STAGE_NAME] => [INSTRUMENT] => piano [LU_ORDER] => 0 ) [1] => Array ( [MEMBER_NO] => 23200 [ARTIST_NO] => 22719 [MEMBER_NAME] => Pablo Cueco [YEAR] => 2009 [STAGE_NAME] => [INSTRUMENT] => zarb drum [LU_ORDER] => 1 ) ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Duo Cueco & Villarroël

18.7.2009 >> Ultra Music Nights

(FRA/CHILE)
modern & free jazz with Latin & Indian influence

Ultra Musicin pianisti-teeman kovimmalla draivilla etenevä pianon ja persialaisen zarb-rummun erikoinen yhdistelmä, jonka ohjelmisto koostuu sekä omista että mm. Carla Bleyn, Thelonious Monkin ja Miles Davisin omaksi tehdyistä kappaleista. Herrat ovat työskennelleet yhdessä 80-luvun lopulta saakka ja julkaisseet duona useita albumeja.

Ranskan espanjalainen Pablo Cueco on Iranin ulkopuolella ehkä maailman tunnetuin zarbin soittaja ja opiskellut alan mestarin Jemshid Shemiranin johdolla. Mies hallitsee myös erityisesti brasilialaisen berimbaun ja uruquailaisen repiquen. Cueco on opettanut perkussioita useassa ranskalaiskonservatoriossa sekä johtanut Transes Européennes Orchestraa ja sen kylkiäisenä syntynyttä levy-yhtiötä. Hän soittaa Denis Collin Triossa ja on työskennellyt John Cagen, Luigi Nonon ja intialaishuilisti Hariprasad Chaurasian kanssa.

Perkussiivisyys kuuluu Chilestä Ranskaan 1969 puolivahingossa asettuneen Patricio Villarroelinkin soitossa: pianon lisäksi hän hallitsee myös lyömäsoittimet. Opiskeltuaan tabloja 70-luvulla nepalilaismestari Krishna Govindan opastuksella, hän on tehnyt paljon yhteistyötä intialaissoittajien kanssa. Omaperäisesti latinalaisella otteella pianoa soittava Villarroel on vaikuttanut mm. Dharma Quintetissa, Skuasissa, QJM:ssä ja SK-DH:ssa sekä Cuecon rinnalla monissa eri yhteyksissä.

Members:
  • Patricio Villarroël, piano
  • Pablo Cueco, zarb drum

takaisin
© Copyright Pori Jazz