2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Array ( [0] => Array ( [MEMBER_NO] => 22706 [ARTIST_NO] => 22705 [MEMBER_NAME] => Maja Ratke [YEAR] => 2009 [STAGE_NAME] => [INSTRUMENT] => voice, live electronics [LU_ORDER] => 0 ) ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Maja Ratkje solo

16.7.2009 >> Ultra Music Nights

(NOR)
avant-garde, electronica, ambient

Modernin elektroniikan ja läntisen maailman ketterimpien äänihuulten avulla tämä äänitaiteilija luo aivan oman maagisen valtakunnan. Ristisiittäessään jatkuvasti ääni-improvisaatiota, musiikkidraamaa ja uusinta elektroniikkaa norjalainen velhotar on ottanut vinkkejä sellaisilta naisäänen innovaattoreilta kuin Diamanda Galas, Laurie Anderson ja Meredith Monk seuraamatta kuitenkaan ketään.

Trondheimissa 70-luvun alussa syntynyt Maja Ratkje päätti säveltäjäopintonsa Oslon Musiikkiakatemiassa vuonna 2000. Hänen musiikkiaan ovat esittäneet mm. Klangforum Wien, Oslo Sinfonietta, sekä Cikada ja Vertavo jousikvartetit. Maja on säveltänyt ja esittänyt musiikkia elokuviin, teatteriin, tanssiesityksiin ja installaatioihin. 2003 hän esitti pääroolin omassa Nag Hammadin Kirjaston teksteihin perustuvassa oopperassaan.

Enimmäkseen hän esiintyy soolona tai improvisaatioryhmä SPUNKin kanssa. Ratkje kuuluu myös metallibändi Trinicariaan, noise-duo Fe-Mailiin ja toiseen duoon Jaap Blonkin kanssa. Hän on levyttänyt useita levyjä monien eri kokoonpanojen kanssa. Parhaan yleiskuvan Majan tuotannosta saa tuoreelta River Mouth Echoes -kokoelmalta.

Members:
  • Maja Ratke, voice, live electronics

takaisin
© Copyright Pori Jazz