2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Array ( [0] => Array ( [MEMBER_NO] => 22703 [ARTIST_NO] => 22702 [MEMBER_NAME] => Marilyn Crispell [YEAR] => 2009 [STAGE_NAME] => [INSTRUMENT] => piano [LU_ORDER] => 0 ) [1] => Array ( [MEMBER_NO] => 22704 [ARTIST_NO] => 22702 [MEMBER_NAME] => Joëlle Léandre [YEAR] => 2009 [STAGE_NAME] => [INSTRUMENT] => double bass. voice [LU_ORDER] => 1 ) ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Marilyn Crispell & Joëlle Léandre

16.7.2009 >> Ultra Music Nights

(US/FRA)
free jazz

NY Timesin mukaan “Kuulla Marilyn Crispelliä soittamassa soolopianoa on kuin seuraisi tulivuoren purkautumista. Hän on yksi niistä todella harvoista pianisteista, jotka pystyvät vastaamaan free jazzin haasteeseen.” Kun Crispellin kanssa soittaa yhtä luova kontrabasisti/laulaja, tämän duon seuraaminen livenä on kuin todistaisi kahden tulivuoren purkautumista yhtaikaa.

Soolotöidensä ohella – tuorein niistä on viimevuotinen Vignettes ECM:llä – Crispell on kiertänyt ja levyttänyt runsaasti Anthony Braxton Quartetin, Reggie Workman Ensemblen, Barry Guy New Orchestran, London Jazz Composers Orchestran, Anders Jormin Quintetin ja Quartet Noirin kanssa. Marilyn mainitsee John Coltranen ja Cecil Taylorin suuriksi innoittajikseen.

Kontrabasisti, säveltäjä ja laulaja Joëlle Léandre on esiintynyt säveltäjä Pierre Boulezin Ensemble InterContemporainissa ja työskennellyt John Cagen ja Merce Cunninghamin kanssa. Cage ja Giacinto Scelsi ovat säveltäneet teoksia vasiten hänelle. Léandren soolokonsertit ja –levyt ovat kovassa kurssissa uuden musiikin piireissä, samoin kuin hänen panoksensa Quartet Noirissa, johon kuuluvat myös Crispell, Urms Leimgruber ja Fritz Hauser. Hän tehnyt yhteistyötä monien avant-ikonien, mm. Derek Baileyn, Evan Parkerin, Susie Ibarran ja Fred Frithin, kanssa.

Léandre esiintyy erikoisvieraana myös Free Tallinn Trion kanssa.

Members:
  • Marilyn Crispell, piano
  • Joëlle Léandre, double bass. voice

takaisin
© Copyright Pori Jazz