2011*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2011_Cafe_tekniikkaa_Johanna_Tirronen.jpg [1] => ./images/2011_Fotarit_tyossaan_Arto_Eriksson.jpg [2] => ./images/2011_JoStance_kehraamo_tirkistys_bakkarille_Sanna_Heikintalo.jpg [3] => ./images/2011_Mimmit_piknikilla_Johanna_Tirronen.jpg [4] => ./images/2011_Olli_Hirvonen_Tommi_Kolunen.jpg [5] => ./images/2011_Robert_Glasper_expt_Maarit_Nissinen.jpg [6] => ./images/2011_Trumpetisti_Sanna_Heikintalo.jpg [7] => ./images/2011_kids_tytot_miettii_Tommi_Kolunen.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2011.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2011

Pori Jazz 2011 -ilmeessä retroa inspiraatiota (1.9.2010)

Pori Jazzin vuoden 2011 julistesuunnittelija on graafikko ja kuvittaja Sanna Mander. Retrohenkinen juliste on tiiviisti 2010-lukulainen. Mander itse kuvaa julistetta ja sen suunnitteluprosessia näin:

"Voisi sanoa, että Pori Jazzin julisteen tekeminen on eräänlainen unelmien toimeksianto. Jazzjuliste kun on genrenä sydäntäni lähellä ja se estetiikka on tuttua. Ehkä sen takia luonnosteluvaiheessa tuntuikin, että ideoista tuli suorastaan runsaudenpula.

Luomisprosessi eteni samalla tavalla kuin on kuvattu itse julisteessa, jossa näkyy luovan kipinän tai inspiraation syttyminen – tapahtumaketju on kai aika samanlainen muusikolla ja graafikolla. Alussa on tyhjä ajatuspallero, joka alkaa hyrrätä. Se saa ravintoa, osuu, uppoaa, ja idea muuttuu töräykseksi. Julisteessa torvensoittajan töräys on voikukka. Se kasvaa rikkaruohona miten sattuu ja sen siemenet lentävät arvaamattomasti uusiin paikkoihin kasvamaan. Siinä on samaa kuin jazzissa."

Sanna Manderin persoonallisia ja värikkäitä kuvituksia on nähty monipuolisesti kankaissa, pakkauksissa, julisteissa, levyn- ja kirjankansissa, aikakauslehdissä sekä erinäisissä näyttelyissä. Jazzkadun Poriginal Galleriassa festivaaliaikana esillä olleessa "The Dandelion Seven (Voikukkaseptetti)" -näyttelyssä Mander esitteli tekemiään kuvituksia.

© Copyright Pori Jazz