2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Pori Jazzin uusi taiteellinen johtaja lisää kotimaisen jazzin näkyvyyttä (19.7.2009)

- Kotimaisen jazzin näkyvyys nousee Pori Jazzissa, sillä se on maailmanluokkaa, lupaa työnsä aloittava Pori Jazzin uusi taiteellinen johtaja Tuomas Kallio. Hän on saanut uusien työkumppaniensa, Markus Partasen ja Teppo Mäkysen, kanssa vastata jo lukemattomia kertoja kysymykseen, mikä säilyy, mikä muuttuu Pori Jazzissa taiteellisen johtajan Jyrki Kankaan jättäessä tehtävänsä. Markus Partanen vastaa Pori Jazzin kansainvälisen jazzin ja Teppo Mäkynen kotimaisen jazzin tuotannosta yhdessä Tuomas Kallion kanssa.

Jyrki Kangas jatkaa senior advisor -nimikkeellä konsultoiden muun muassa festivaalin konserttipaikkojen, palveluiden ja miljöön kehittämistä. Pori Jazz hyödyntää Kankaan pitkää kokemusta ja verkostoja tapahtuman tuottamisessa.

Kallion suunnitelmissa on saada joka vuosi jazzeille täysin uutta tuotantoa, jonka mahdollistaisi säveltäjien käytössä oleva artistiresidenssi. Hän haluaa nykyistä terävämpää ja näkyvämpää profiilia festivaalille, ohjelmapaketteja ja kokonaisuuksia. Kallion mielestä Kirjurinluoto Arenan konsepti on hyvä ja toimiva, jota on helppo jatkaa ja jalostaa. - Festivaalin ilta- ja yökonsertteja voisi jatkossa kehittää. Työssä pitää ottaa huomioon erilaiset musiikilliset kohderyhmät ja -tyylit.

Vaikka työn tekemisen tapa varmasti muuttuu työryhmän aloittaessa, festivaalin raamit sinänsä ja Kirjurinluoto konserttipaikkana säilyvät Kallion mukaan. Partanen puolestaan toteaa, että jazz tulee nykyään joka puolelta maailmaa. - Jazzilla ei ole enää kotimaata. Sekä Kallio että Partanen ovat yhtä mieltä siitä, että Ultra Music Meetingin kaltainen ohjelmakokonaisuus pitää säilyttää.

© Copyright Pori Jazz