2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Rumpali Jaska Lukkarinen on Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2009 (29.6.2009)

Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi 2009 on valittu helsinkiläinen rumpali ja yhtyeenjohtaja Jaska Lukkarinen (26). Hänen kehityksensä suomalaisen jazzin ja muun rytmimusiikin kärkeen on kulkenut muun muassa Espoon pop/jazzopisto Ebelin, Sibelius-Akatemian jazzlinjan sekä New Yorkin Manhattan School of Musicin kautta. Musiikin maisteri Jaska Lukkarinen on monipuolinen, musiikin tyylirajoja rikkova ja niitä ylittävä muusikko.

Jaska Lukkarisen oma yhtye on hänen nimeään kantava trio (Jussi Kannaste, saksofoni ja Antti Lötjönen, basso), mutta hänen sävykästä ja tarkkaa rytmiikkaansa ovat musiikissaan käyttäneet myös Värttinä, UMO, Honey B & T- Bones sekä Dalindéo.

Palkinnon perustelussa Pori Jazz painottaa, että Jaska Lukkarinen onnistuu musiikissaan sekä kunnioittamaan perinteitä että luomaan uutta ja persoonallista ilmaisua. Hänen soitossaan kohtaavat ennakkoluulottomuus ja jazzmusiikin improvisaation haasteellisuus. Svengaava ja hyväntuulinen musiikki pystyy tyylikkäästi yhdistämään myös amerikkalaista ja eurooppalaista jazzperinnettä. Lukkarisen soitossa musiikkitermit groove ja time ovat vahvasti läsnä.

Jaska Lukkarisen Trion ensimmäinen albumi Trave Ear (Rockadillo) oli myös tämän vuoden Jazz-Emma ehdokkaana.
- Fonitrio antaa kokoonpanona paljon vapauksia soittajille. Harmoniasoittimen puuttuminen tuo musiikkiin ilmavuutta, sekä muuttaa soittajien solistista ilmaisua ja yhteissoittoa, Lukkarinen luonnehtii trionsa esikoisalbumia.

Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuspalkintoa on jaettu jo vuodesta 1991. Viime vuonna palkinnon sai laulaja Sami Pitkämö.

Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen jakaa Jazzin Tukisäätiö Porista. Palkinto on tutustumismatka New Yorkin jazzelämään.

© Copyright Pori Jazz