2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Brian Setzer paikkaamaan Walesin tiikeriä (6.5.2009)

Tulevan kesän Pori Jazzin uusi kiinnitys on The Brian Setzer Orchestra. Laulaja ja kitaristi Brian Setzerin Poriin saapuva yhtye on täysimittainen 18-miehinen big band, jonka musiikissa yhdistyvät luontevasti rock, swing ja jazz. Setzer joukkoineen esiintyy Kirjurinluoto Arenalla lauantaina 18. heinäkuuta. Näin Brian Setzer korvaa aiemmin ohjelmaan ilmoitetun Tom Jonesin esiintymisen.

Newyorkilainen Brian Setzer (50) tunnetaan myös 1980-luvulla vaikuttaneen rockabilly-yhtye Stray Catsin laulajana ja kitaristina. Maineikkaan Stray Catsin hajottua Setzer on johtanut omia yhtyeitään. Poriin saapuvaa orkesteriaan hän on johtanut jo vuodesta 1995. Orkesterin levytyksiä on palkittu muun muassa kolmella Grammy-palkinnolla. Brian Setzer Orchestran musiikillisessa sulatusuunissa yhdistyvät rock, country, swing ja jazz. Artistin itsensä mukaan tätä musiikkia on turha kategorisoida, koska kaikki kuitenkin pohjautuu bluesiin. Siksi sitä on myös helppo sekoittaa keskenään. Näistä musiikillisista raaka-aineista Brian Setzer kokoaa Kirjurinluoto Arenalle cocktailin, jota on vaikea nauttia istualtaan.

Brian Setzer Orchestran edellinen vierailu Suomeen tapahtui Pori Jazzissa kesällä 1997.
- Kyseisen visiitin keikat ovat yksi festivaalin historian legendaarisimmista, ja meiltä on usein toivottu The Brian Setzer Orchestraa uudelleen Poriin, kertoo Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski.

© Copyright Pori Jazz