2009*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2009_Badu.jpg [1] => ./images/2009_SpokFrevo.jpg [2] => ./images/2009_erjalyytinen.jpg [3] => ./images/2009_saadiq.jpg [4] => ./images/2009_setzer.jpg [5] => ./images/2009_tunteita.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2009.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2009

Soulia ja sielukkaita laulajia (25.3.2009)

Edellisvuosien tapaan soul-funk ja R&B ovat hyvin edustettuina Pori Jazzissa. Kaikki Kirjurinluoto Arenan konserttipäivät päättyvät sielukkaaseen lauluun.

Raikkaalla debyyttialbumillaan koko maailman hurmanneen 25-vuotiaan Duffyn musiikki on sielukas yhdistelmä 1960-luvun brittiläistä pop-soulia ja Yhdysvaltojen syvän etelän bluespitoista soulia. Duffyn Rockferry-albumi on ollut myyntimenestys ja saanut Grammy- sekä Brit Awards -palkintoja. Se on myynyt Suomessakin lähes 35 000 kappaletta.

Odotetun paluun Kirjurinluoto Arenan estradille tekee yhdysvaltalainen laulaja Erykah Badu, jonka legendaarisen konsertin Pori Jazzissa moni muistaa vuodelta 2001. Hänen musiikkinsa yhdistelee muun muassa modernia soulia ja hip hopia. Erykah Badu tunnetaan myös elokuvarooleistaan.

Yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja levytuottaja Raphael Saadiq on häärinyt monen megatähden taustalla (Mary J. Blige, D'Angelo, Joss Stone), mutta nyt hän panostaa omaan soolouraansa täysillä. Saadiq uskoo 1960- ja 70-lukujen melodisen soulin juuriin ja musiikilliseen voimaan.

Poriin saapuu myös rytmimusiikin todellinen legenda ja keskeinen vaikuttaja Booker T. Jones. Hän on multi-instrumentalisti, säveltäjä ja tuottaja. Booker T. Jones oli maineikkaan Stax-levymerkin säveltäjä ja tuottaja. Hän on kirjoittanut legendaariset kappaleet, kuten "Green Onion" ja "Time Is Tight". Booker T. Jones nimettiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1992 ja hän sai Grammyn elämäntyöstään vuonna 2007. Poriin hän tuo uuden yhtyeensä.

Hip hopia ja tanssittavaa elektropoppia Porissa esittää muun muassa De La Soul. Yhdysvaltalainen De La Soul on hip hop -musiikin ja -kulttuurin pioneeriryhmä, jonka 20-vuotisjuhlakiertue ulottuu Poriin. Rap-kolmikon takana on nyt kymmenmiehinen yhtye. New Yorkista tuleva Spanish Harlem Orchestra on tämän päivän kuuminta salsaa ja latino-soulia esittävä yhtye. Tämä pianisti Oscar Hernandezin perustama kymmenen muusikon ja kolmen laulajan muodostama yhtye on nopeasti noussut latinalaisen nykymusiikin Grammy-palkituksi maailmantähdeksi.

© Copyright Pori Jazz