2001*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2001_arena_valmis.jpg [1] => ./images/2001_erykah_kasi.jpg [2] => ./images/2001_lava.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2001.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2001

Hyvän ja erinomaisen väliltäJarmo Huida SK 23.7.2001

Pori Jazz 2001 onnistui kenties paremmin kuin järjestäjät edeltä osasivat edes odottaa. Suuri megatähti puuttui ja suurin ja kallein nimi peruutti tulonsa. Siitä huolimatta festivaali veti väkeä tasaisen varmasti ja niinpä taloudellinen tulos näyttänee kaikkien loppulaskujenkin jälkeen plussaa. Pori Jazzin toimitusjohtaja Hannu Hakala määrittelikin juhlan yleisarvosanan hyvä ja erinomaisen väliltä.

Kun budjetti oli laskettu 50 000 myydyn lipun varaan, lippuja myytiin 60 000. Tavoite ylitettiin sen verran komeasti, että odottamattomienkin lisämenojen jälkeen talous on tasapainossa. Eniten huolta on aiheuttanut dollarin korkea kurssi, joka on kasvattanut esiintyjäbudjettia yli puoli miljoonaa markkaa. Myös Karjarantaan rakennettu yökylä tuli kalliimmaksi kuin edellisvuosien teollisuushalliratkaisu.

- Ilahduttavaa oli myös, että kun toimme Kirjuriin artisteja, joiden suosiosta emme olleet ollenkaan varmoja, yleisö otti heidän hyvin vastaan, Blind Boys of Alabaman vastaanotto lähenteli hengellistä hurmosta. Erityisen ylpeitä olemme myös siitä, että nuoriso hakeutui Night Cottoniin, joka oli kahtena iltana loppuunmyyty. Nuoriso alkaa uskoa, että Pori Jazzilla on myös heille jotain ja ehkä heistä kasvaa myöhemmin myös vaativamman musiikin kuuntelijoita, Hannu Hakala sanoi.

Järjestäjät vakuuttivat, että kokeellisemman musiikin tapahtuma, teatterin Ultra Music, lunasti nyt toisena vuonna pysyvästi paikkansa. Tänä vuonna se keskittyi tekno- ja ambientjazziin ja tapahtuman tuottaja Markus Partanen näkikin, että juuri tällä suunnalla, jossa jazz ottaa vaikutteita nuorisomusiikista, on myös jazzin tulevaisuus.

Karjarannan telttakokeilua pidettiin onnistuneena. Ensi kesän ratkaisut ovat kuitenkin auki. Metson halliin varmaankin palataan, jos se on mahdollista. Myös Cattle Coast City vaatinee jatkokehittelyä. Taiteellinen johtaja Jyrki Kangas kertoikin saaneensa jo tarjouksen yrittäjältä, joka olisi halukas avaamaan alueelle pieniä klubeja festivaalin ajaksi.

- Yökaupungin luominen on vaativa tilanne. Ei kukaan jaksa olla kauan paikoillaan ja ohjelmat on laadittavat sen mukaisesti. Sama koskee tietysti kaikkia pitkiä konsertteja. Onneksi ihmiset jaksavat edes jonkin aikaa kuunnella vähän vaativampaakin musiikkia. Siinä on muutosta havaittavissa.

© Copyright Pori Jazz