2001*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2001_arena_valmis.jpg [1] => ./images/2001_erykah_kasi.jpg [2] => ./images/2001_lava.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2001.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2001

Jazzvieraiden joukossa yhteiskuntaelämän huippujaVille Hammarberg SK 14.7.2001

Viime vuonna sadetakkinsa uumenista vain harvan tunnistamaksi jäänyttä presidentti Tarja Halosta odotetaan jälleen saapuvaksi Porin jazzeille. Tasavallan presidentin kanslia kuitenkin edelleen panttaa lopullista varmistusta presidentin tulossa.

- Presidentillä on kyllä ollut tapana käydä joka kesä jazzfestivaaleilla, myönnetään kansliasta, mutta tämän kesän osalta asiasta tiedotetaan todennäköisesti jazzviikon alkupuolella.

Jos presidentti jazzeille saapuu, on vierailupäivä todennäköisesti joko torstai 19.7 tai perjantai 20.7. Jazzien pääviikonloppuna Halonen matkustaa Saksaan Schleswig-Holsteinin musiikkijuhlille.

Korkean tason poliitikkoja ja virkamiehiä odotetaan etenkin Porin kaupungin ja Satakuntaliiton järjestämille kutsuvierasvastaanotoille.

Kutsuttuja ovat tiettävästi kaikki ministerit ja monet korkean tason valtakunnalliset yhteistyökumppanit. Tiettävästi ministereistä tähän asti ovat tulonsa varmistaneet ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ja kulttuuriministeri Suvi Lindén .

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen järjestää festivaalien yhteydessä oman vastaanottonsa kutsuvierailleen.

Kokonaisuudessaan jazzeille osallistuvien ministerien listan odotetaan täydentyvän vielä ensi viikolla. Ministerien erityisavustajista ovat näillä näkymin Porissa ainakin Mönkäreen avustaja Timo Koivisto, Lipposen avustaja Mikael Jungner ja Heinosen avustaja Jussi Kekkonen.

Länsi-Suomen läänin maaherra Heikki Koski on itseoikeutetusti nauttimassa Porin tunnelmista. EU-komissaari Erkki Liikanen saapuu Poriin perjantaina.

Tulossa ovat tutuista nimistä myös Kari Häkämies, Jouni Backman, Voitto Ranne ja Olli Oja.
Porilainen TEHY-puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola ei jätä jazzeja väliin mistään hinnasta. Entinen kulttuuriministeri Arvo Salo on itseoikeutettu Poriin kutsuttu.

Entinen satakuntalaiskansanedustaja, Rovaniemen kaupunginjohtaja Matti Pelttari saapuu niin ikään tervehtimään vanhoja tuttujaan.

Tiettävästi tiehallinnon uusi pääjohtaja Eero Karjaluoto on suuntaamassa Poriin. Jazzeilla vierailee myös porilaisille tärkeän Finnairin Ilmailuopiston rehtori Soili Johansson-Huittinen.

Politiikkojen ja korkean virkamiehistön lisäksi Poriin on kutsuttu eri maiden suurlähettiläitä, liikelaitosten edustajia ja korkeakoulujen edustajia.

Pori Jazz järjestää jazzfestivaalien yhteydessä oman kutsuvierastilaisuutensa, johon osallistuu sankempi osanottajajoukko taiteen saralta. Mukana on vaikuttajien lisäksi festivaalien artisteja.

Seurapiiripalstoilta ja kevyemmästä lehdistöstä suurelle yleisölle tuttuja julkkiksia Pori jazzeille saapuu järjestäjien käsityksen mukaan "vilisemällä".

Festivaalien taiteellisen johtajan Jyrki Kankaan mukaan varmin paikka tunnistaa näitä tuttuja kasvoja on Karjarantaan sijoittuvan festivaalikaupungin Club Tiger ja sen lähistö. Kyseiseen Clubiin ei ole menemistä ilman erityistä klubikorttia. Näitä kortteja on jaettu jet setille ja muulle mielevälle väelle järjestäjien toimesta 2 000 kappaletta.

© Copyright Pori Jazz