2001*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2001_arena_valmis.jpg [1] => ./images/2001_erykah_kasi.jpg [2] => ./images/2001_lava.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2001.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2001

Cafe Jazzissa italialaista maalaisruokaa ja pohjoismaista kotiruokaaAsta Matikainen SK 25.4.2001

Perjantaina talven hiljaiselon jälkeen ovensa avaava Cafe Jazz Porin jokirannassa tarjoaa mm. jazzin ja bluesin lisäksi italialaista maalaisruokaa, mutta yhtä lailla pohjoismaista kotiruokaa.

Uudistuneen Cafe Jazzin ravintoloitsijat, Helsingissä kahta Tony's Deli -paikkaa pitävät Sikke Sumari ja Tony Ilmoni haluavat, että välittömän tunnelman ja laadukkaan ruoan parissa viihtyvät kaikenikäiset asiakkaat.

Cafe Jazzin annokset koostuvat Tony's Delin klassikoista, mutta tarjolla on myös muutama päiväkohtaisesti vaihtuva annos. Ravintolassa satsataan ennen kaikkea tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin, joita tuotetaan Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Norjasta sekä satakuntalaisilta pientuottajilta.

Cafe Jazzin keittiömestari, Helsingistä Tony's Delistä Poriin tullut Sami Salonen kiittelikin paikallisia tuottajia, jotka ovat kuulemma olleet erittäin avuliaita ravintolan etsiessä paikallisia yhteistyökumppaneita.
- Ihmiset ovat olleet tosi positiivisia ja avuliaita, ei ole tarvinnut yksin kaivaa esille raaka-aineiden tuottajia. Ja täällähän on loistavat siikavedet, totesi Sami Salonen, joka oli jo heti toisella Porin käynnillään saanut jutun juonesta kiinni ja lainannut polkupyörän kesäksi.

- Eihän tämä Pori nyt mikään pieni paikka ole. Tänne oli miellyttävää tulla uusien haasteiden ääreen, Sami totesi.

Tony's Delillä on Helsingissä myös catering-palvelu ja kokkikoulu. Sikke Sumari kertoikin, että catering ja kokkikoulutoiminta ovat mahdollisia Porissakin, sillä heillä on tarvittaessa käytettävissään Porin palveluopiston komeat keittiötilat. Tony's Deli hoitaakin mm. Sony Jazz Centerin ravintolapalvelut jazzviikolla, myös superjamien tarjoilun.

- Ravintolatoimintahan on teatteria, esitys on joka päivä, Tony Ilmoni totesi kertoessaan, että Cafe Jazzissa on myös elävää musiikkia viikoittain.

Cafe Jazz on avoinna ainakin elokuun loppuun. Ravintola palvelee lounasvieraita päivittäin kello 11:stä ja sulkee ovensa arkisin puolilta öin ja viikonvaihteisin myöhempään.

Cafe Jazz on aloittanut toimintansa jokirannan kauniissa, vanhassa makasiinissa vuonna 1985, jolloin Pori Jazz vuokrasi sen Porin kaupungilta. Rantamakasiini on valmistunut vuonna 1896, ja se oli alunperin jokisataman höyrylaivojen tuomien tavaroiden säilytyspaikka. Arkkitehti Gustav Nyströmin suunnittelema makasiini oli pitkään varastokäytössä, mutta myös hyvin pitkään tyhjillään ennen kuin se pääsi taas arvoiseensa käyttöön Etelärannan kaunistuksena.

© Copyright Pori Jazz