2002*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2002_areena_2.jpg [1] => ./images/2002_areena_piknik.jpg [2] => ./images/2002_arena.jpg [3] => ./images/2002_kuulosuojaimet_tarpeen.jpg [4] => ./images/2002_marssibandi.jpg [5] => ./images/2002_nuorta_jengia.jpg [6] => ./images/2002_piknik_kassi.jpg [7] => ./images/2002_vaalea_tumma.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2002.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2002

TV2 lopetti konserttitaltioinnit kesken PorissaSTT 20.7.2002

TV2:n tuotantoväki lopetti konserttien taltioinnit yllättäen kesken festivaalin Pori Jazzissa torstai-iltana. Kuvaajien ja Ylen työsuojeluvaltuutetun tulkinnan mukaan viikottainen desibelikuormitus tuli täyteen. TV2:n tuottajalle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin lopettaa ohjelmatuotanto.

Porissa tulkittiin niin, että desibelikuormitus mitataan ilmasta, ei kuulosuojainten vaimentamana. Aiemmin kuten vielä Raumanmeren Juhannuksessa kuvaajat ovat tulkinneet, että dB-kuormitus mitataan kuulosuojainten vaimentamana.
- Työsuojelulaki määrittelee dB-kuormitukset. Kuulosuojaimet laskevat kuormitusta noin 15 desibeliä, ja aiemman mittaustavan mukaan olisimme pystyneet täysin hoitamaan kuvaukset Porissa. Tulkinnan muutos tuli meille yllätyksenä, kertoi tuotantopäällikkö Pasi Halme Ylen viihteestä.

Yleisradion viihdepäällikkö Markku Laaksonen myöntää, että tilanne on kiusallinen kaikkien kannalta.
- Tämä on kaikkien vahinko, niin meidän, Pori Jazzin kuin tv-katsojienkin. Järjestäjät tekivät kaiken mitä kohtuudella voi vaatia. Lopulta kuitenkin ajauduttiin tilanteeseen, jossa ei voitu tehdä muuta ratkaisua. Tilanne ei johtunut mitenkään Pori Jazzista, Laaksonen tähdentää.

Asia selvitetään hänen mukaansa perin juurin sekä Yleisradion sisällä että työsuojeluviranomaisten kanssa.

Pori Jazzin taiteellinen johtaja Jyrki Kangas harmitteli sitä, että nyt Pori Jazzilta jää osin hyödyntämättä maailmanlaajuisia oikeuksia, koska Yle ei ole enää kuvaamassa. Porin viikonlopun vetonaulojen kuten Elvis Costellon ja soulin uuden tähden Angie Stonen konsertit jäävät näin kuvaamatta. Yle ehti kuitenkin taltioida festivaalilla kolmen päivän aikana esimerkiksi Joe Cockerin, Bo Kaspers Orkesterin, De La Soulin sekä Chaka Khanin esiintymiset.

© Copyright Pori Jazz