2002*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2002_areena_2.jpg [1] => ./images/2002_areena_piknik.jpg [2] => ./images/2002_arena.jpg [3] => ./images/2002_kuulosuojaimet_tarpeen.jpg [4] => ./images/2002_marssibandi.jpg [5] => ./images/2002_nuorta_jengia.jpg [6] => ./images/2002_piknik_kassi.jpg [7] => ./images/2002_vaalea_tumma.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2002.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2002

Kirjurinluodon alueen uudet järjestelytKirjurinluodon konserteilla on monikymmenvuotiset perinteet ja yleisön muistissa on joitakin käytäntöjä, jotka on nyt muutettu ajan hengen ja muiden stadionkonserttien käytännön mukaiseksi. Samalla on voitu säilyttää joitakin kivoja piknik-perinteitä. Tämän on mahdollistanut se, että käytännössä esitysalueita on nyt kaksi:

Kirjurinluoto
Pori Delta Arena

Liput myydään Kirjurinluodon konserttipuistoon, joka tarkoittaa molempia alueita yhdessä samalla lipulla. Eri osien käytöstä päätetään ennakkomyynnin perusteella.

Vuonna 2001 valmistunut Pori Delta Arena sijaitsee Kirjurinluodon konserttipuistossa, vain kävelymatkan päässä Porin keskustasta. Ulkoilma-areenalle mahtuu yli 30.000 katsojaa, joista noin 10.000:lle on penkit. Arenalle myydään vain yhdenlaista lippua, joten istumapaikkaa ei voi ostaa tai varata erikseen.

Konserttivieraan kannalta helpoin menettely on jättää tavarat heti Delta Arenalle tultaessa säilytykseen alueen porteilla sijaitseviin narikoihin ja näin mahdollistaa vapaa liikkuminen konserttipuistossa. Omien eväiden tuominen on kielletty koko Pori Delta Arenan alueelle. Pori Jazz on pyrkinyt parantamaan ravintolapalveluita ja lisäämään niiden määrää varsinkin Delta Arenan puolella, joten tyhjin vatsoin ei silti tarvitse olla.

Esiintyjien ja viranomaisten turvallisuusmääräykset ovat samanlaiset kuin vastaavissa stadionkonserteissa: Esiintymislavan läheisyyteen ei saa viedä turvallisuutta vaarantavia ja esimerkiksi heitettäviä esineitä, kuten pulloja.

Kirjurinluodon vanhalla puolella pelisäännöt ovat entiset: omat eväät ja piknikit sallitaan.

Viime vuonna Pori Jazzissa otettiin käyttöön yleisön vaatimuksesta "näköesteetön katsomokäyttäytyminen". Kansainväiseen tapaan koko Kirjurinluodon konserttipuiston alue pidettiin vapaana sateenvarjoista tai puutarhakatoksista ja asiasta saatu laaja palaute oli yksimielisen kiittävää. Konserttivieraita pyydetään myös tänä vuonna jättämään sadesuojat kotiin tai autoon. Tällöin ei tarvitse pelkästään niiden takia maksaa konserttialueen 2 euron säilytysmaksua.

Sekä Arenalle että Kirjurinluodolle pääsee kävelysillalta Jazzkadulta, Raumansiltaa Karjarannasta sekä uutta Pormestarinsiltaa pitkin. Tervetuloa Pori Jazziin!

© Copyright Pori Jazz