2002*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2002_areena_2.jpg [1] => ./images/2002_areena_piknik.jpg [2] => ./images/2002_arena.jpg [3] => ./images/2002_kuulosuojaimet_tarpeen.jpg [4] => ./images/2002_marssibandi.jpg [5] => ./images/2002_nuorta_jengia.jpg [6] => ./images/2002_piknik_kassi.jpg [7] => ./images/2002_vaalea_tumma.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2002.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2002

Tanssisykkeen ja jazzilmaisun fuusiotaPorissa kuullaan kesällä useita kokoonpanoja, jotka yhdistävät ilmaisussaan tanssimusiikille ominaista beatia ja improvisointia.

Yksi Porin mielenkiintoisemmista vieraista on ranskalaisyhtye St. Germain, joka yhdistää musiikissaan onnistuneesti house-musiikin tanssisykkeen ja jazzilmaisun. St Germain on palauttanut, uudella tekniikalla ja uusilla soundilla, jazzin juurilleen tanssin pariin. Yhtye on Euroopassa erittäin suosittu.

Jazzia ja hip-hoppia fuusioiva Us3 nousi maailmanmaineeseen samplaamalla Herbie Hancockin vanhan Blue Note hitin "Cantaloop Island". Tästä innostuneena yhtye otti käsittelyynsä muitakin jazzin legendaarisia levytyksiä. Us 3:n musiikin kautta osa tanssinuorisosta on tavoittanut jazzin.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva De La Soul on johtanut hip-hopin ja rap-musiikin kehitystä jo yli 10 vuotta, siksi sen musiikkia voi jo kutsua "old-school" rapiksi. Tämän rap-kolmikon musiikissa mm. funk, jazz, soul ja reggae saavat uuden, katu-uskottavan muodon.

Norjalaisen kosketinsoittajan Bugge Wesseltoftin musiikkia voi luokitella electrojazziksi, jota hän on tehnyt menestyksellä tunnetuksi Euroopassa. Hänellä on hieno yhtye, joka svengaa myös tasajakoista jazzhouse -tyyliä. Bugge Wesseltoftin valo- ja videoefektit tekevät kokoonpanon esiintymisestä audiovisuaalisen matkan improvisoivan rytmimusiikin tulevaisuuteen.

Kosketinsoittaja Joye De Francesco esittää urku-grooveaan Porissa oman trionsa kanssa.

© Copyright Pori Jazz