2000*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2000_hakala.jpg [1] => ./images/2000_halonen.jpg [2] => ./images/2000_jazzkatu.jpg [3] => ./images/2000_kuumis.jpg [4] => ./images/2000_vilvoittelua.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2000.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2000

Kivelä lähtee, Hakala tuleeJarmo Huida SK 4.12.1999

Pori Jazzin toimitusjohtajan vaihdos oli yllätys. Olli Kivelä ehti vanheta tehtävässä vain kaksi ja puoli vuotta. Hän jatkaa helmikuun alkuun ja siirtyy sitten toimitusjohtajaksi mainostoimisto Grey Productioniin Helsinkiin. Vaasan kaupunginteatterin hallintojohtaja, ekonomi Hannu Hakala siirtyy Poriin kevään kuluessa, kunhan pääsee irti nykyisestä työstään. Mukana Jazzin toiminnassa hän on kuitenkin heti.
Miksi Olli Kivelä lähtee jo nyt? Siihen hän vastaa, että kun satuttiin soittamaan ja pyytämään.
- Syyt ovat puhtaasti henkilökohtaiset, enkä ollut lähtöä harkinnut, ennen kuin Grey Productionin hallituksen puheenjohtaja soitti ja avasi keskustelun. Silloin piti pohtia omaa työuraansa pidemmälle, sanoo Kivelä.

Grey Production Oy kuuluu AS-Grey-ryhmään, jota on maan suurin markkinointiviestintään erikoistunut konserni. Yksin Grey Productionin myyntikate on yli 20 miljoonaa ja henkilökuntaa 60. Tarjous on ollut houkutteleva.
- En kuitenkaan koe olevani luopio, joka pakenee paikalta. Täällä oloaikanani on tapahtunut paljon, ja suunta ja tie eteenpäin on viitoitettu ja latu puhdas, Kivelä kuvailee. Hänen aikanaan on jouduttu etsimään ja rakentamaan uusia konserttipaikkoja, on tehty syksyn aikana tärkeitä rahoitusjärjestelyitä ja strategia- ja kehittämisohjelmia.

Tapahtumat ovat edenneet nopeasti, mutta yhtä nopeasti löytyi myös "uusi" mies jatkamaan Kivelän tehtäviä. Hannu Hakalle Pori on tuttu paikka ja Pori Jazz tuttu toimintaympäristö. Hän toimi ennen Vaasaan siirtymistään Porin teatterin toimitusjohtajana ja on kuulunut useaan otteeseen Pori Jazz 66 ry:n hallitukseen ja on tälläkin hetkellä sen puheenjohtaja.
- Jazzin organisaatio toimi nopeasti. Omalta osaltani päätökset saatiin läpi viikossa, minua kysyttiin ja kun sain täältä positiivisia viestejä, päätös oli helppo myös minun osaltani, Hakala sanoo.

Hänen tilannettaan helpotti myös se, että hänen alun pitäen viideksi vuodeksi tekemänsä sopimus Vaasan kaupunginteatteriin päättyi jo kesällä. Sitoumuksia ei sinnekään suuntaan siis enää ollut. Hakala sanoo tuntevansa hyvin niin Pori Jazzin organisaation ja henkilökunnan kuin läheisimmän yhteistyökumppaninsa, taiteellisen johtajan Jyrki Kankaan, joten tähän työympäristöön tulo on helppoa.

Sitä paitsi Hakalalla on avu, joka kahdelta edelliseltä toimitusjohtajalta on puuttunut, nimittäin hyvä jazzin tuntemus ja harrastus.
- Ensi kertaa kumppanina on henkilö, jolla on erittäin suuri musiikin asiantuntemus. Me tunnemme tätä alaa molemmat, sanoo Jyrki Kangas. Mitä se tuo tullessaan, jää nähtäväksi.

Hannu Hakala itse sanoo tästä vähän monimielisesti:
- Jazzilla on kaupungin merkittävimpänä kulttuurituotteena myös oma vastuunsa.

Tähän liittyen Pori Jazz ja kaupungin ja jazzorganisaation yhteisyritys Pori Markenting Office korostavat kaiken yhteistyön merkitystä tässä kaupungissa.
- Nythän olemme ensi kertaa siinä tilanteessa, että meillä on ympärivuotinen organisaatio, sanoo Kangas ja viittaa Promenadikeskukseen, jonka myymisen ja markkinoinnin hyväksi tehdään nyt myös työtä.

- Ja sillä alueella on tehtävä nöyrää markkinointityötä. Me voimme tuottaa sinne tapahtumia kahden, kolmen kuukauden varoitusajalla, mutta talousalue on niin pieni, ettei sinne voi vain heittää jotain kuten Helsingissä. Myös kokousmyynti vaatii vahvaa, ankaraa ja nöyrää markkinointia, Kangas kuvailee.

Hän myös vakuuttaa, että Pori Sinfonietta on vahvasti mukana Pori Marketing Officen suunnitelmissa.
- Tämän alueen intelligentsia on pieni. Meidän tehtävämme on yhdistää ne vähäiset resurssit ja saada jotain myönteistä aikaan, sanoo Kangas.

© Copyright Pori Jazz