2000*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2000_hakala.jpg [1] => ./images/2000_halonen.jpg [2] => ./images/2000_jazzkatu.jpg [3] => ./images/2000_kuumis.jpg [4] => ./images/2000_vilvoittelua.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2000.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2000

Pori Jazz järjestää jazzpäivät HelsingissäJarmo Huida SK 28.10.2000

Argentiinalainen bandoneonin mestari Dino Saluzzi ja newyorkilainen jazzpianisti ja -laulaja Rick DellaRatta ovat 17.-18. marraskuuta Helsingissä järjestettävien Valtakunnallisten Jazzpäivien pääesiintyjät.

Jazzpäivien pääkonsertti järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla 18. marraskuuta. Konsertissa esiintyvät Rick DellaRattan trio, jossa basistina on Eddie Gomez ja rumpalina Lenny White. Konsertin kotimainen esiintyjä on pianisti Lenni-Kalle Taipaleen trio. Konsertissa esiintyy myös Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon tämän vuotinen saaja.

Jazzpäivien toinen pääesiintyjä on Dino Saluzzi Family. Tämän bandoneonin mestarin yhtye koostuu maestron veljestä, pojista ja muista sukulaisista. Dino Saluzzi on ollut legendaarisen muusikon ja säveltäjän Astor Piazzollan oppilas ja soittokumppani. Hän on vaikuttanut merkittävästi ns. "Tango Nuevo" -musiikkityylin kehitykseen. Tämä etelä-amerikalainen musiikki sisältää elementtejä mm. argentiinalaisesta tangosta, modernista konserttimusiikista ja jazzista.

Dino Saluzzi tunnetaan myös hyvin modernin jazzin piireissä. Hänen yhteistyökumpaneitaan ovat mm. basisti Charlie Haden sekä trumpetistit Palle Mikkelborg ja Enrico Rava.

Dino Saluzzi Familyn konsertti järjestetään hotelli Ramada Presidentin tiloissa 17. marraskuuta ja konsertin jälkeen samassa tilassa on jazzjamit, jossa esiintyy mm. Time After Time yhtye. Seuraavana iltana Presidentin jameissa ovat lavalla Sibelius-Akatemian jazzlinjan opiskelijat sekä kitaristi Seppo Tynin luotsaama Conjuntio Cafe.

Valtakunnalliset jazzpäivät järjestää Pori Jazz ja niitä tukevat Helsingin kulttuuripääkaupunkisäätiö sekä Suomen Jazzliitto.

© Copyright Pori Jazz