1992*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1992_king.jpg [1] => ./images/1992_lateef.jpg [2] => ./images/1992_mcferrin.jpg [3] => ./images/1992_starr.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1992.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1992

Blueslegendan jäähyväiset
Päätöspäivä alkoi pääsponsori Telen kustantamalla lastentapahtumalla. Jazzkadun hauskuttamisesta huolehtivat Timo Kojon Murrit ja Satusetä Sekopää.

Piknikkonsertti johti festivaaliriehan rauhalliseen päätökseen viileässä tihkusateessa. Yleisöä saarelle kertyi vain kolmisentuhatta. Ensimmäinen esiintyjä oli rumpali Thelonius Monk Jr. sekstetteineen. Hollantilainen kolmen veljeksen Rosenberg Trio (kaksi kitaraa ja basso) soitti mustalaisjazzia.

Yksi blueskitaran jättiläisistä, myös kirjaimellisesti (n. 2 m, 120 kg), Albert King oli jäähyväiskiertueellaan kvintetteineen. 68-vuotias legenda perusteli bluesin ikuista elämää: "Bluesia soitetaan niin kauan kuin ihmisellä on huolia. Maailman tapahtumat näyttävät meille joka päivä, että blues tulee elämään niin kauan kuin on elämää."

Albert King kuoli marraskuussa 1992.

Pori Jazz 92:een myytiin 42 000 lippua. Konsertteja ja klubitilaisuuksia kertyi yhteensä 115. Seinäjokelainen Etelä-Pohjanmaa kertoi asiasta (20.7.92) otsikolla "Pientä on Pori Jazz": "Porissa jazzaajat juhlivat lyötyjä ennakko-odotuksia. 42 000 myytyä lippua ja Kirjurinluotoon 11 000 kuulijaa koonnut Ringo Starr eivät vedä vertoja tangomarkkinoille. Porin pienistä kyläjuhlista osataan kyllä pitää ääntä, mutta Seinäjoella tangosi sentään 64 000 lipun ostanutta!"

Positiivisimpien asioiden joukkoon järjestäjät kirjasivat Kirjurinluodon onnistuneen äänentoiston sekä uusien klubien menestyksen. Ensimmäistä kertaa yksi äänentoistofirma hoiti Pori Jazzin kaikki 21 konserttipistettä. Asialla oli myös ensikertalainen Porissa, turkulainen Soundhouse, jolla oli paikalla 70 äänentoiston, valaistuksen ja muun tekniikan työntekijää. Village Gate oli ilta illan jälkeen täynnä ja laajennettu Kansa's Jazz Club myi myös hyvin.

Iloisia oltiin myös säästä: vain sunnuntaina satoi oikeasti.

© Copyright Pori Jazz