1992*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1992_king.jpg [1] => ./images/1992_lateef.jpg [2] => ./images/1992_mcferrin.jpg [3] => ./images/1992_starr.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1992.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1992

VIP-teltoille haetaan uutta paikkaa
Huhtikuussa Pori Jazz otti pohdittavaksi VIP-vierasteltan siirtämisen kauemmas päänäyttämöstä. Lehdistössä ja yleisötutkimuksissa oli ollut referaatteja tavallisten ja itse lippunsa maksavien jazzin kuulijoiden närkästyksestä, jonka kohteena olivat lavan vieressä sponsorien kestitystä nauttivat, jazzista vain ohuehkosti kiinnostuneet VIP-vieraat.

Sponsorien kaupunkiin kustantamat vieraat tarvitsivat kyllä tilansa; Rauma Oy:n yli 500 vierasta, KOP:n kolmisensataa ja muiden vaihtelevat joukot oli otettava huomioon. Jazzeille oli päästävä vaikka monet eivät kestiteltoista poistuneetkaan.

Sinebrychoff-konserniin kuuluva Porin Oluttehdas päätti laputtaa miljoona Karhu-olutpulloa Pori Jazz-erikoisetiketillä. Festivaalin aikana paikallislehtien yleisönosastoissa oli kiukkuisia kommentteja, kun koko jazzkadulta ei jazzolutta löytynyt. Jazzolut oli juotu loppuun jo ennen festivaalia!

© Copyright Pori Jazz